Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De onbeantwoorde vragen na seizoen 2 van Bridgerton op Netflix

Series | 1 jaar geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Hele volksstammen hebben het tweede seizoen van Bridgerton vast al weer weggebindged en zitten op het einde vast en zeker met dezelfde vragen als wij.

Met Anthony en Kate is het goed afgelopen, zij trouwden en leven vast nog lang en gelukkig, maar met een paar van de overige personages liep het minder goed af. Hopelijk krijgen we in het derde seizoen antwoord op de brandende vragen die we daarover hebben. 

Lees ook onze recensie van Bridgerton seizoen 2

Komt het nog goed tussen Penelope en Eloise?

De onafscheidelijke hartsvriendinnen kregen bloedbonje toen Eloise in de laatste aflevering ontdekte dat Penelope de enige echte Lady Whistledown is. Daarmee had de Bridgerton-telg ook meteen in de gaten dat het Penelope was geweest die verraadde dat ze feministische bijeenkomsten bijwoonde (geen geschikte plek voor een dame uit de hogere klasse). En dat deed pijn. Het is maar de vraag of Eloise ooit nog over dat verraad heen komt. 

Trouwt Prudence Featherington ooit nog?

Lady Featherington werkte zich uit de naad om haar oliedomme oudste dochter Prudence aan de man te krijgen. Ze leek twee vliegen in een klap te slaan door Prudence op slinkse wijze te koppelen aan verre neef Jack Featherington. Totdat Jack een arme sloeber bleek in plaats van een rijkaard en er liever met Lady Portia vandoor ging dan met dochterlief. Hopelijk kan Lady Featherington haar dochters in het komende seizoen alsnog slijten aan welgestelde types, anders ziet de toekomst er financieel beroerd uit. 

Ziet Eloise Theo nog terug?

Eloise heeft bijzonder weinig op met de regels van haar klasse. Ze gaat liever haar eigen weg dan dat ze een rijke echtgenoot aan de haak slaat en vijf baby's krijgt. Ze voelde zich dan ook zeer aangetrokken tot drukker Theo Sharpe die er dezelfde feministische ideeën op na houdt als zijzelf. De liefde lijkt wederzijds maar Eloise besluit op advies van Penelope de ontluikende relatie af te breken. Toch kunnen we ons niet voorstellen dat de eigenwijze dochter het hierbij laat zitten. Het zit er dik in dat Eloise tegen de zin van haar hele familie weer haar geluk zoekt bij Theo. Maar het blijft gissen omdat Theo helemaal niet voorkomt in de boeken van Julia Quinn. 

Wat vinden de kijkers van Bridgerton seizoen 2?

Hoe loopt het af met Penelope?

Op het einde van Bridgerton 2 is Penelope Featherington er slecht aan toe. Ze is haar enige vriendin kwijt en ze hoorde Colin Bridgerton, de man op wie ze al jaren verliefd is, zeggen dat hij nooit en te nimmer met haar zal trouwen. Het enige dat Penelope nog over heeft is haar alter ego Lady Whistledown met wiens roddels ze de hele bovenklasse op haar grondvesten kan doen trillen. In de laatste aflevering pakt Penelope dan ook de schrijfveer weer op om heel Londen te laten weten dat ze nog lang niet van haar af zijn. 

Wat gaat Benedict Bridgerton doen met zijn leven?

Benedict had zijn plek gevonden op de kunstacademie. Hij bleek zelfs talent te hebben als schilder. Maar nadat Benedict ontdekte dat grote broer Anthony de plek op school had gekocht middels een ruimhartige donatie, verloor hij zijn zelfvertrouwen. Benedict stopte met de academie en gezien zijn voorliefde voor drank en drugs, ziet het er een beetje somber voor hem uit. Aan de andere kant, in het derde seizoen van de serie staat Benedict Bridgerton centraal, dus misschien zitten er op het einde van die reeks nog een happy end en een mooie muze voor hem in.