Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Controversiële Vlaamse serie Twee Zomers nu op Netflix

Series | 1 jaar geleden | Irma Tomas

©
Foto: VRT
©
Foto: VRT

Twee Zomers maakte nogal wat los in Vlaanderen. De spannende serie gaat over een gruwelijk misdrijf dat pas jaren later aan het licht komt.

In de zesdelige psychologische thrillerreeks komt een groep vrienden samen in een vakantiehuisje bij de Côte d'Azur om de verjaardag van Romée (An Miller) te vieren. Dertig jaar geleden waren ze hier ook al eens en toen ging het grondig mis. 

Filmpje

In de jaren ’90 werd een van de vrienden, Sofie (Louise Bergez), het slachtoffer van een groepsverkrachting door een paar van de mannen in de groep. Die verkrachting is gefilmd en alle betrokkenen dachten dat het filmpje destijds verbrand was. En oh ja, er vond ook nog een dodelijk ongeluk plaats.

Chantage

Maar dan krijgt vriend Luk de video ineens toegestuurd van een anonieme afzender. Hij wordt gechanteerd en moet 100 Bitcoin betalen voor maandag. Doet hij dat niet, dan dreigt de afperser de video openbaar te maken. De grote vraag is wie de afperser is en hoe de vrienden hieruit komen. Vluchten kan in ieder geval niet, want ze zitten op een eiland. 

De controverse

'Anti-#metoo' werd Twee Zomers genoemd. De serie zou de groepsverkrachting afdoen als een jeugdzonde en het misdrijf te veel nuanceren. Andere kijkers vonden de Vlaamse serie juist erg spannend en meeslepend. En met een cast om U tegen te zeggen.

Je kunt vanaf vrijdag 3 juni zelf oordelen, want dan staat Twee Zomers op Netflix.