Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Wie is wie in de Netflix-hit Virgin River?

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

De series van Netflix zijn vaak eigentijds, uitdagend en grensverleggend. Maar Virgin River - momenteel nummer 1 in de Netflix top-10 - kun je rustig met je moeder kijken.

Het is het tweede seizoen van de romantische dramaserie Virgin River dat momenteel zo goed scoort op Netflix. De serie is gebaseerd op de boeken van Robyn Carr, een Amerikaanse veelschrijfster met zo'n vijftig titels op haar naam. Alleen haar Virgin River-reeks bevat al meer dan twintig boeken.

Virgin River

De Boeketreeks-achtige verhalen van Robyn Carr gaan in Amerika als warme broodjes over de toonbank. Het eerste deel uit de Virgin River-reeks behaalde zelfs de eerste plek op de bestsellerlijst van de New York Times. Maar waar gaat Virgin River eigenlijk over, en wie spelen de hoofdrollen?

Melinda Monroe

In Virgin River, een idyllisch en afgelegen plaatsje in Californië, gaat Melinda Monroe aan de slag als verloskundige en verpleegster. Melinda - Mel voor vrienden - hoopt dat een nieuwe start zal helpen om haar pijnlijke herinneringen achter zich te laten. Maar haar nieuwe leven in het plaatsje is niet zo eenvoudig als ze had gehoopt. 

De sympathieke Melinda wordt gespeeld door Alexandra Breckenridge, die in het verleden kleine rollen speelde in onder meer American horror story, The walking dead en This is us. Virgin River is haar eerste grote hoofdrol.

Jack Sheridan

Al snel besluit Mel dat het leven in Virgin River niet is wat ze wil. Toch kan ze zich niet losmaken van het plaatsje, en dat komt hoofdzakelijk door Jack Sheridan, de knappe en stoere eigenaar van de plaatselijke bar.

Jack is een rol van de Nieuw-Zeelandse acteur Martin Henderson, die je misschien bekend voorkomt als dokter Nathan Riggs uit Grey's anatomy.

Hope McCrea

Annette O'Toole is een van de veteranen in de cast van Virgin River. Ze speelt Hope McCrea, de burgemeester van het plaatsje. 

Annette O'Toole verscheen al in 1967 voor het eerst op tv en is sindsdien te zien geweest in talloze films en tv-series. Ze had een grote rol in Nash Bridges en speelde de moeder van Superman in Smallville.

Vernon Mullins

Ook dokter Vernon Mullins kan je bekend voorkomen. Mels eerste kennismaking vmet de stugge arts van Virgin Creek is niet al te prettig, maar daarna leren ze elkaar te waarderen. Doc Mullins wordt gespeeld door Tim Matheson.

Matheson kreeg twee keer een Emmy-nominatie voor zijn rol van vicepresident John Hoynes in The west wing. Hij is ook actief als regisseur van tv-series (Lucifer, The affair) en zat ook voor Virgin river enkele malen op de regiestoel.

Trailer

Virgin River is het soort serie dat in Amerika aan de lopende band wordt geproduceerd door de Lifetime en Hallmark-kanalen: brave kost met nette personages en zonder aanstootgevende thema's. De twee seizoenen van elk tien afleveringen kun je streamen op Netflix, en de trailer van seizoen twee zie je hier onder.

Virgin River

drama | serie | 2019

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie