Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles wat je moet weten over Vikings: Valhalla seizoen 3 op Netflix

Series | 21 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Vikings: Valhalla gaat heel erg lekker op Netflix. Zo lekker zelfs dat het derde seizoen van de vikingenserie al werd opgenomen voordat het tweede seizoen te zien was op de streamingdienst. Maar wanneer kunnen we dan gaan kijken naar de derde reeks? En wat gaat daarin gebeuren?

Netflix zelf liet al weten dat seizoen 3 nog meer bloedbaden en baarden bevat dan de vorige twee delen, maar dat zegt natuurlijk nog niet zo veel. 

Zo eindigde seizoen 2

Aan het einde van het tweede seizoen van Vikings: Valhalla lukte het Freydis en haar Jomsvikingen om een invasie door de troepen van Olaf te voorkomen terwijl Harald en Lief eindelijk de randen van Constantinopel bereikten. Elena, de vrouw met wie ze hun reis aflegden, blijkt de toekomstige keizerin van Contantinopel te zijn en Harald ziet haar wel zitten.

Leif heeft weinig geluk met de vrouwen, ook zijn nieuwe liefde Mariam overlijdt. Hij erft wel haar fortuin en daar kan hij zijn voordeel mee doen. In England is het graaf Godwin intussen gelukt om zich de koninklijke familie in te trouwen. 

Nog meer vikings op Netflix in de nieuwe film Seven Kings Must Die

Wat gaat er in seizoen 3 gebeuren?

Dankzij het geld van Mariam kan Leif het zich veroorloven om naar Groenland terug te gaan en daarna koers te zetten naar de Verenigde Staten. Harald sluit zich aan bij de Varangiaanse garde, een elite-eenheid binnen het Byzantijnse leger. Zij fungeerden als de lijfwachten van de Keizer van Byzantium en Harald was daarin jarenlang een van de bekendste strijders. Harald verdiende veel geld, ging daar later mee terug naar Noorwegen en eiste de troon op. 

Nadat ze Olaf heeft verslagen, heeft Freydis een plekje verdiend bij de Christenen. Maar hoe haar toekomst eruit ziet, is onzeker. Graaf Godwin krijgt een zoon met prinses Gytha. Deze Harald zou de laatste angelsaksische koning van Engeland worden. Hij werd in de Slag om Hastings gedood door Willem de Veroveraar, die daarna de Engelse troon overneemt. 

De cast

Sam Corlett speelt Leif Eriksson, Frida Gustavsson is Freydis Eriksdotter, Leo Suter speelt Harald Sigurdsson en Laura Berlin is koningin Emma. David Oakes neemt Graaf Godwin voor zijn rekening. 

Wanneer staat seizoen 3 op Netflix?

Hoewel het nieuwe seizoen al helemaal is opgenomen, blijft dat nog even een verrassing. Houd rekening met het eerste kwartaal van 2024

Vikings: Valhalla

Actie | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie