Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles over de Netflix-serie Vikings: Valhalla

Series | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Na het enorme succes van Vikings besloot Netflix dat het geen verkeerd idee zou zijn om een vervolg te maken. Hier lees je alles over Vikings: Valhalla.

De serie Vikings werd gemaakt door het Amerikaanse kanaal History, maar in Nederland kun je alle zes seizoenen zien op Netflix. En Netflix bedacht zelf dat er een vervolg moest komen. Vikings: Valhalla staat vanaf 25 feburari op de streamingdienst.

Waar gaat Vikings: Valhalla over?

Vikings: Valhalla pikt de verhaallijn na 100 weer op. In de 11de eeuw hebben de Vikingen een groot deel van de Britse Eilanden veroverd en zich genesteld in Normandië. Het verzet van de Angelsaksen wordt echter steeds feller. Na de dood van koning Eduard de Belijder is er geen erfgenaam om de troon te bestijgen en steggelen drie krijgsheren om de macht. De serie vertelt een verhaal van strijd van broer tegen broer, Christenen tegen heidenen en tradities tegen verandering.

Zien we oude bekenden uit Vikings terug?

Nee, want die zijn allemaal dood. Maar Ragnar, Lagertha, Bjorn of Ivar hebben wel invloed op het verhaal. Hun avonturen beïnvloeden de levens van de nieuwe Vikingen.  

En er zullen ook wat bloedverwanten voorbij komen in Vikings: Valhalla. Willem de Veroveraar, de achter-achter-achterkleinzoon van Rollo heeft een rol. Maar wat de series echt met elkaar verbindt is het plaatsje Kattegat, waar we Ragnar ooit leerden kennen en dat uitgroeide tot een bloeiende haven aan het einde van seizoen 6. In Vikings: Valhalla is Kattegat zelfs een van de grootste havens van Europa.  

Wie is er te zien in Vikings: Valhalla?

Sam Corlett als Leif Erikson: Een Groenlander die stamt uit een familie met oude heidense overtuigingen. 

Frida Gustavsson als Freydis Eriksdotter: De zus van Leif is koppig en voor de duvel niet bang en gelooft in de oude goden. Wanneer ze arriveert in Kattegat is ze een buitenbeentje, maar ze wordt al snel een inspiratie voor veel mensen. 

Leo Suter als Harald Sigurdsson: Harald is een ouderwetse Viking-krijger, een zogenaamde beserker. Hij is charismatisch, ambitieus en knap en misschien kan hij de volgers van Odin en de Christenen verenigen.  

Bradley Freegard als King Canute: De koning van Denemarken is een wijze maar meedogenloze leider der Vikingen. Zijn handelen maken hem een van de belangrijkste figuren van de Vikingen-tijd.  

Johannes Haukur Jóhannesson als Olaf Haraldson: De oudere halfbroer van Harald is groot en net zo meedogenloos. Hij is een Viking en Christen tegelijk.

Laura Berlin als Emma of Normandy: Zij komt van het Normandische hof en heeft Viking-bloed. Daarnaast is ze slim en een van de rijkste vrouwen van Europa. Daarnaast stamt ze waarschijnlijk af van Rollo uit de originele Vikings-serie.

De trailer

Hoeveel afleveringen van Vikings: Valhalla komen er?

Het eerste seizoen bestaat uit 24! afleveringen. Maar het is waarschijnlijk dat het eerste seizoen in tweeën geknipt zal worden.