Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Videoland brengt documentaire over seriemoordenaar Michel Stockx

Series | 22 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

Michel Stokx vermoordde in ieder geval drie kinderen, maar waarschijnlijk waren het er veel meer. De Sneeuwman: De Geheimen van een Kindermoordenaar gaat over diens duistere geheimen.

De Videoland Academy documentaire De Sneeuwman: De Geheimen van een Kindermoordenaar is een driedelige true crime-docu over de in Nederland woonachtige Belgische vrachtwagenchauffeur die in ieder geval drie kinderen van het leven beroofde. 

Meer slachtoffers 

Hij vermoordde in 1991 de 11-jarige Jessica Laven en bekende later twee Duitse jongetjes, de 13-jarige Marco Weisser en de 10-jarige Salim Thattil om het leven te hebben gebracht. Waarschijnlijk heeft Stokx veel meer slachtoffers op zijn naam. Hij zou ook Cheryl Morriën en de Belgische Nathalie Geijsbregts hebben vermoord maar dat werd nooit bewezen. Stokx was internationaal vrachtwagenchauffeur dus hij kan zijn slachtoffers overal hebben gemaakt. 

Brandwonden

Aan Stokx zelf kunnen we het niet meer vragen, hij overleed in 2001 nadat ie ernstige brandwonden opliep in de gevangenis in Scheveningen. Het zou om een ongeluk gaan, al wordt daar door menigeen over getwijfeld. 

De Sneeuwman: de Geheimen van een Kindermoordenaar staat vanaf 25 mei op Videoland