Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Weer BN'er-docu op Videoland: ditmaal Ali B

Series | 9 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

Videoland is in Nederland de specialist op het gebied van documentaires over rappers en influencers. Ditmaal is Ali B aan de beurt. In de vierdelige docuserie Ali Bouali laat hij de man achter Ali B zien. 

Ali geeft een kijkje in zijn privéleven en vertelt voor het eerst over heftige gebeurtenissen in zijn leven, van verslavingen tot geweld. Over de band met zijn ouders, Marokko, zijn kinderen en waar zijn drive vandaan komt.

Drugs

Ali en zijn broer werden op jonge leeftijd verlaten door hun vader en doordat hun moeder altijd aan het werk was, belandden ze al snel op straat. Geweld en drugsgebruik waren het gevolg en een gokverslaving later belandt Ali bij zijn familie in Marokko om af te kicken, waarna hij besluit dat het roer om moet. Eenmaal terug in Nederland volgt zijn officiële doorbraak, maar voor Ali B is dat pas het begin. 

Vrouw

Naast Ali zelf komen zijn vrouw, familie en jeugdvrienden voor het eerst aan het woord en spreken onder anderen collega-vrienden Marco Borsato, Boef, Waylon en Brace over hun relatie met hem.

Videoland maakte eerder documentaires over Boef, Famke Louise, Badr Hari, Bizzey, Ronnie Flex, Kim Feenstra en Fred van Leer. 

De documentaireserie komt uit op 16 oktober, de dag waarop de rapper/jurylid/zakenman 40 jaar wordt.