Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Remake van Britse cultserie Utopia deze maand op Prime Video

Series | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Een groepje stripfanaten komt op het spoor van een comic die een pandemie voorspelt. De nieuwe serie Utopia, geschreven door Gillian Flynn (Gone girl), zie je later deze maand op Amazon Prime Video.

De serie Utopia volgt een groepje stripfanaten dat geobsedeerd raakt door een obscure comic. Het verhaal doet voorspellingen over de toekomst, die vervolgens uitkomen. Verontrustend, omdat de strip ook een dodelijke pandemie voorspelt. Kan deze ramp nog worden voorkomen? Amazon Prime Video zette een trailer online van de serie, die op 25 september van start gaat.

 

Prime Video

De nieuwe titel van Prime Video is gebaseerd op een gelijknamige Britse cultserie uit 2013. Het project kende een lange aanloop, want oorspronkelijk zou David Fincher (Fight club) de remake van de serie regisseren voor HBO. Om financiële redenen ging dat niet door, waarna Amazon met de titel aan de haal ging. In de hoofdrollen zie je onder anderen John Cusack (Being John Malkovich, 1408) in zijn eerste tv-rol. Verder zijn er rollen voor Sasha Lane (American honey) en Rainn Wilson (Dwight Schrute uit de Amerikaanse versie van The office).

Remake

De originele Britse versie van Utopia werd gemaakt voor en uitgezonden door de commerciële zender Channel 4. Daarom was de serie buiten het Verenigd Koninkrijk nauwelijks te zien. Dat is jammer, want de met een internationale Emmy bekroonde serie blonk uit in originaliteit en visuele flair, en was zijn tijd vooruit. Recensenten omschreven de serie als duister, fascinerend en nachtmerrieachtig, maar niet iedereen was heel erg te spreken over de vaak gewelddadige inhoud. Een scène met een schietpartij op school leidde tot tientallen klachten van kijkers.

Gillian Flynn

Voor de scenario's van de Amerikaanse versie van Utopia werd een grote naam gestrikt: bestsellerauteur Gillian Flynn. De schrijfster van Gone girl en Sharp objects nam de scenario's voor alle negen afleveringen voor haar rekening en is ook showrunner van de serie.

Comic

Flynn heeft zelf een warme band met de stripwereld. De schrijfster was als kind al een fervent striplezer en maakte samen met Dave Gibbons (illustrator van Watchmen) in 2015 de comic Masks.

Utopia

actie | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie