Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Grootste Scandinavische moordmysterie komt naar Netflix

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

De moord op de Zweedse premier Olof Palme in 1986 werd nooit opgelost. De Netflix-serie The unlikely murderer onderzoekt een nieuwe theorie over het moordmysterie.

In 1986 werd Olof Palme bij het verlaten van de bioscoop doodgeschoten. In The unlikely murderer wordt de moord op de Zweedse premier op een nieuwe manier belicht. De vijfdelige serie wordt geschreven door Wilhelm Behrman en Niklas Rockström, scenaristen van Caliphate en Before we die

Dader

De moord op Palme was een grote schok voor Zweden, en werd net zo'n nationaal trauma als de moord op president Kennedy voor veel Amerikanen. Hoewel er in 1988 een vermeende dader werd gearresteerd en veroordeeld, was de moordzaak daarmee niet opgelost. De eerder wegens moord veroordeelde Christer Petterson was voor de Zweedse justitie een handige verdachte, maar in een nieuw proces werd hij onschuldig bevonden. De ware moordenaar was dus nog op vrije voeten.

Lees ook: Top 10 beste Scandinavische misdaadseries op Netflix

Nieuwe theorie

Eerder dit jaar verklaarde de hoofdonderzoeker in de zaak-Palme dat Stig Engström, een ooggetuige van de moord, de waarschijnlijke dader is. Maar omdat Engström in 2000 overleed, kan dat niet meer met zekerheid worden vastgesteld. De theorie dat Engström de moordenaar van Palme is wordt uitgewerkt in The unlikely murderer. In de serie wordt de vermeende dader gespeeld door Robert Gustafsson, bekend van De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.

Premiere

The unlikely murderer zal in de loop van 2021 op Netflix verschijnen.

Caliphate

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie