Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Opfrisser: Ferry en Danielle uit Undercover terug op Netflix

Series | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Binnenkort zie je op Netflix de film Ferry, die de voorgeschiedenis van drugsbaron Ferry Bouman vertelt. Hoe zat het ook alweer met Ferry, zijn Danielle en de andere personages uit Undercover?

In de grensstreek tussen Nederland en Vlaanderen zijn nogal wat criminelen actief. Inspiratie genoeg dus voor de schrijvers van Undercover, de Vlaams-Nederlandse misdaadserie die een enorm succes werd op Netflix. 

Gebaseerd op echte zaken

Voor het eerste seizoen lieten de makers zich inspireren door de handel en wandel van de Brabantse drugsbaron Janus van Wesenbeeck, die model stond voor Ferry Bouman. In seizoen twee draait het om illegale wapenhandel: een schimmige business waarin onopvallende Belgen in het verleden een belangrijke rol hebben gespeeld. Opnieuw vormden krantenberichten een vruchtbare inspiratiebron voor de fantasie van de scenaristen.

Meer seizoenen en films

Na de eerste twee seizoenen van Undercover willen de fans meer. Meer spanning en misdaad,  meer seizoenen en vooral meer Ferry! Na een tweede seizoen met erg weinig Ferry, krijgt het populaire personage een eigen film. In Ferry zien we zijn voorgeschiedenis en kennismaking met Danielle. Ferry en Danielle werden in 2020 werd uitgeroepen tot favoriete koppel bij de uitreiking van de Guidinc Awards.

Frank Lammers ontvangt de Guidinc Award, ook voor 'Danielle'

Naast Ferry Bouman zal ook zijn grote tegenstander, rechercheur Bob Lemmens, binnen afzienbare tijd te zien zijn in een eigen Netflix-film.

Naast deze spin-offs krijgt Undercover ook een derde seizoen, dat hoogstwaarschijnlijk in de tweede helft van 2021 op Netflix zal verschijnen. Ferry-acteur Frank Lammers heeft de fans hoogstpersoonlijk beloofd dat dit seizoen weer heel veel Ferry en Danielle gaat bevatten.

Opfrisser & spoilers

Aan de hand van de hoofdpersonages zetten we nog eens op een rijtje wat er ook alweer gebeurde in de eerste seizoenen van Undercover. Mocht je nog niet alle afleveringen hebben gezien, dan waarschuwen we voor de zekerheid: spoilers op komst!

Ferry Bouman (Frank Lammers)

In seizoen 1 van Undercover, dat zich rond 2019 afspeelt, runt Ferry Bouman een grote criminele organisatie in de Nederlands-Belgische grensstreek. Hij verdient bakken met geld door de productie van xtc. In plaats van in zijn riante villa is hij meestal te vinden in een eenvoudig huisje op de camping in Lommel, waar hij geen aandacht van de politie trekt. Hij heeft echter niet gerekend op agenten Bob Lemmens en Kim de Rooij, die undercover gaan als koppel en infiltreren op de camping. Het loopt voor Ferry niet goed af: het tweede seizoen van Undercover brengt hij achter de tralies door. Hij zweert wraak op Bob, die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van John Zwart.

In de film Ferry zien we meer van Ferry's jongere jaren, de verstoorde band met zijn familie en zijn eerste ontmoeting met Danielle. 

Ferry Bouman (Frank Lammers) zint op wraak

Danielle Bouman (Elise Schaap)

Ferry zit niet in z'n eentje op de camping. Hij wordt omringd door criminele collega's, maar vooral is er zijn grote liefde: vriendin Danielle. Het aandoenlijke koppel zit op een enorme berg crimineel geld, maar heeft eenvoudige burgerlijke behoeften: uit eten bij de all-you-can-eat Chinees en een hondje dat Khalessi is gedoopt. Danielles relatie met Ferry gaat niet alleen over rozen, want natuurlijk is de schijnbaar sympathieke man van binnen een keiharde. Ze stort haar hart uit bij Kim, niet wetend dat zij een undercoveragent is. Nadat Ferry is gearresteerd en veroordeeld, keert Danielle verraden en gebroken terug naar de camping. Ze blijft haar vriend echter bezoeken in de gevangenis.

Elise Schaap en Frank Lammers als Danielle en Ferry Bouman

Bob Lemmens (Tom Waes)

Rechercheur Bob Lemmens is misschien niet het populairste maar wel het belangrijkste personage in Undercover. Bob speelt de hoofdrol in beide seizoenen. De agent heeft stalen zenuwen die hem geschikt maken voor undercovermissies, maar daardoor verliest hij zich ook in zijn werk. Het 'koppeltje spelen' met Kim loopt uit de hand, en in het tweede seizoen - dat een jaar na de arrestatie van Ferry speelt - is Bob gescheiden van zijn vrouw, met wie hij twee kinderen heeft.

Lees ook:
Onze recensie van de Netflix-film Ferry

De gebeurtenissen met Ferry hebben er bij Bob zwaar ingehakt, maar toch stort hij zich in een nieuwe undercoverzaak: infiltreren op de manege van de gebroeders Berger. Het werk en privéleven van Bob gaan nu wel erg door elkaar lopen. Zijn gezin wordt bedreigd en nieuwgierige dochter Polly raakt ook bij de zaak betrokken. De dood van Kim is een extra reden om de undercovermissie tot een goed einde te brengen.

 

Bob Lemmens (Tom Waes, rechts) is niet snel geïntimideerd

Kim de Rooij (Anna Drijver)

Zonder Kim de Rooij zou de undercoveroperatie op de camping van het eerste seizoen nooit gelukt zijn. De overtuigende Kim speelt de rol van Bobs partner perfect en weet het vertrouwen van Danielle te winnen. Ook Kim is het spannende avontuur niet in de koude kleren gaan zitten. Bij het begin van het tweede seizoen is ze gestopt als agent en leidt ze een 'normaal' bestaan voor een mensenrechtenorganisatie in Brussel. Ze schakelt haar oud-collega Bob in om een tip in een wapenhandelzaak te onderzoeken, maar blijkt zo'n groot gevaar voor de criminelen dat ze haar neerschieten. Kim overleeft haar verwondingen niet en overlijdt in het ziekenhuis.

Kim (Anna Drijver, rechts) wint het vertrouwen van Danielle

John Zwart (Raymond Thiry)

Een van de trouwste handlangers van Ferry is John Zwart, een intimiderende en levensgevaarlijke beroepscrimineel. John vertrouwt Bob voor geen cent en brengt het undercoveronderzoek meerdere malen in gevaar. Als hij de agent confronteert met een afgeluisterd gesprek komt het tot een gevecht op de kade en belanden beide mannen in het water. Alleen Bob komt weer boven.

John Zwart (Raymond Thiry, rechts) is Ferry's rechterhand

Laurent en Jean-Pierre Berger (Wim Wallaert en Sebastien Dewaele)

De gebroeders Berger runnen in West-Vlaanderen een manege, die tevens de dekmantel is voor duistere wapenhandeltjes. Lauren en Jean-Pierre zijn dol op het cowboyleven en organiseren op hun El Dorado ranch gezellige avonden in de saloon, waar volop aan line dancing wordt gedaan. In deze wereld infiltreert Bob in het tweede seizoen van Undercover.

De gebroeders Berger (Wim Willaert en Sebastien Dewaele)

Ralph Brink (Huub Stapel)

Hasjbaron Ralph Brink is een van de mensen uit Ferry's verleden. In de film Ferry, die zich afspeelt in 2006, dus zo'n 13 jaar voor de start van Undercover, leren we hem kennen als de machtige Amsterdamse baas van de jonge Ferry. Omdat Ralph een appeltje te schillen heeft met mensen die zijn zoon hebben aangevallen, stuurt hij Ferry op een speciale missie naar Noord-Brabant. Die plek is Ferry natuurlijk niet onbekend. 

 

Ralph Brink (Huub Stapel, links) is de mentor van Ferry

Undercover

Misdaad | serie | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Ferry

Actie | film | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie