Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Netflixhit Undercover houdt ook in seizoen 2 de gemoederen bezig

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Undercover voert vandaag opnieuw de lijst van best bekeken Netflixtitels in Nederland aan. Maar op de sociale media wordt ook gemord over het tweede seizoen van de Vlaams-Nederlandse serie.

Een van de veelgehoorde klachten heeft niets te maken met de inhoud van de serie, maar met het tijdstip waarop de nieuwe afleveringen beschikbaar komen. Op Twitter vragen kijkers zich af wanneer Undercover 'begint' en waarom dat zo laat moet zijn.

Hoe laat?

Vorig jaar zette Netflix het eerste seizoen van Undercover in zijn geheel in de catalogus. Het tweede seizoen is echter niet in één keer beschikbaar. Er kan dus niet worden gebingewatched, maar kijkers moeten geduld hebben totdat de nieuwe aflevering op zondagavond verschijnt. En dat gebeurt pas om 21.45 uur.

VRT

Te laat, vinden veel kijkers die gewend zijn om met Netflix hun eigen kijkmoment te kiezen. Het tijdstip is zo gekozen omdat nieuwe afleveringen van de serie eerst worden uitgezonden op de reguliere Vlaamse televisie. De VRT is coproducent van Undercover en wil natuurlijk zelf ook kijkers trekken met de populaire titel. Daarom mag zender VRT één de afleveringen uitzenden voordat Netflix-kijkers aan de beurt zijn

Dialect

Een andere terugkerende klacht is dat veel Nederlandse kijkers moeite hebben om enkele Vlaamse acteurs te verstaan. Het tweede seizoen van Undercover speelt zich deels af binnen de clan rond de criminele broers Berger. Hun pittige dialect doet Nederlandse kijkers naar de terugspoelknop grijpen.

Ondertitels

De oplossing is simpel: schakel de ondertiteling in. Ook bij Nederlandstalige series als Undercover kunnen namelijk Nederlandse ondertitels worden getoond. Er is keuze tussen gewone ondertiteling en ondertiteling voor doven en slechthorenden. Vlaamse uitdrukkingen en woorden worden in de ondertitels 'vernederlandst'.

Hulppagina

Hoe je de ondertitels van Netflix inschakelt is afhankelijk van de manier waarop je kijkt - dus of je bijvoorbeeld op een mobieltje kijkt, via een Apple TV of op je Smart TV. Netflix legt het allemaal heel duidelijk uit op zijn hulppagina. Wil je ondertitels groter of kleiner maken, of van kleur veranderen? Ook daarvoor heeft Netflix een hulppagina.

Anna Drijver

Maar de meest gehoorde klacht van de fans heeft te maken met de verhaallijn van Undercover. Zonder teveel te verklappen kunnen we zeggen dat kijkers geschokt waren door de gebeurtenissen rond Kim (Anna Drijver).

Zondag

Deze week wordt er door de fans op social media flink gespeculeerd dat de kijker door Undercover wat betreft Kim op het verkeerde been wordt gezet. De enige manier om daar achter te komen: blijven kijken, elke zondag, om 21.45 uur.

Undercover

misdaad | serie | 2019

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie