Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: De serie Uncoupled met Neil Patrick Harris op Netflix

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De Netflix-serie Uncoupled is Sex and the City maar dan over homo's. En veel minder leuk dan het origineel. Toch keek deze recensent alle acht delen in een keer uit. 

Uncoupled is van de hand van Darren Star, niet geheel toevallig ook de maker van een van de leukste series aller tijden, Sex and the City. Aan die grappige, baanbrekende reeks kan Uncoupled niet tillen maar er valt toch nog genoeg te genieten. 

Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris speelt Michael Lawson, een in New York wonende veertiger die na een 17-jaar durende relaties totaal onverwacht wordt verlaten door zijn vriend Colin. Michael blijft totaal verbijsterd achter en moet zien uit te vogelen wie hij is zonder vriend. En ontdekken of hij nog wel goed in de markt ligt als oudere homoseksueel. 

Dat laatste blijkt, ondanks de zorgen van Michael, geen probleem want bijna iedere aflevering loopt hij wel een knappe, geïnteresseerde man tegen het gespierde lijf. Soms leidt dat tot seks, maar meestal niet, want de datingwereld is nogal veranderd sinds de tijd dat Michael zijn laatste afspraakje had. 

Vrienden

Gelukkig heeft de makelaar een paar goed vrienden onder wie een ijdele tv-presentator die aan de lopende band nieuwe, jonge dates heeft, een iets te dikke kunsthandelaar die minder aandacht op Grindr krijgt en zijn partner in het makelaarswezen, een vrijgezelle, goedgebekte dame van middelbare leeftijd. 

Neil Patrick Harris is prima gecast in de hoofdrol. Hij is prettig om naar te kijken en charmant. Een aardige vent. De andere personages zijn nogal cliché. Erger is dat Uncoupled niet komisch genoeg is voor een comedyserie. Soms komt een grap aan, maar de meeste leveren niet meer dan een flauwe glimlach op. Jammer. Een goede schrijver had hier vast veel meer van kunnen maken. Aan Neil Patrick Harris kan het niet liggen, die liet in How I Met Your Mother zien dat hij bijzonder leuk kan zijn.

Slap aftreksel

Ook kijkers die diepgang zoeken, komen bedrogen uit. Al met al maakt dat van Uncoupled een slap aftreksel van Sex and the City. Wat de serie dan toch de moeite waard maakt? Het is leuk om via een comedyserie een kijkje te krijgen in de homo datingwereld. Zo vaak gebeurt dat tenslotte ook niet. En Uncoupled kabbelt heerlijk voort. Het is simpel kijkvoer dat je makkelijk verteert. En dan zijn voor je het weet acht afleveringen zomaar weg gebinged. Laat het tweede seizoen maar komen.

Sterren

3 van de 5 sterren

Uncoupled

Komedie | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie