Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Tweede seizoen van The boys op Prime Video: waar waren we gebleven?

Series | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Het eerste seizoen van superheldenserie The boys was erg duister, erg bloederig en... erg populair! Fris je geheugen nog even op voordat op vrijdag 4 september seizoen twee begint.

Terwijl we sinds de lancering van Disney+ nog geen enkele nieuwe Marvel-serie voorbij hebben zien komen, verraste Amazon Prime Video de abonnees vorig jaar met The boys. Deze serie naar de strip van Garth Ennis introduceerde een hele lading verse superhelden en -schurken. Daarbij bleken de helden verrassend slecht en de schurken opvallend heldhaftig.

Hoge bodycount

In het eerste seizoen van The boys sneuvelden nogal wat personages. Meestal gebeurde dat op niet al te subtiele wijze. Mocht je zijn vergeten wat de score is in de strijd tussen The seven en The boys, dan komt hier een opfrisser.

The seven 

Het superheldenteam van het schimmige bedrijf Vought International bestaat uit Homelander, Queen Maeve, A-Train, Deep, Translucent en Black Noir. Dat zijn er inderdaad zes, want Lamplighter is met pensioen gegaan. Daarom wordt de jonge en onschuldige Starlight (Erin Moriarty) aangetrokken als nieuw lid. Al snel leert ze dat haar collega's een stel arrogante en corrupte schoften is.

The boys

Dat The seven niet zijn wie ze lijken is geen nieuws voor Hughie Campbell (Jack Quaid). Zijn vriendin is namelijk om het leven gekomen bij een botsing met de supersnelle A-Train. Ook Billy Butcher (Karl Urban) heeft nog een appeltje te schillen met The seven, en daarom rekruteert hij Hughie voor zijn team van vigilantes. De andere leden van The boys zijn zware jongen Mother's Milk en wapenexpert Frenchie. Tijdens het eerste seizoen sluit ook de wilde Kimiko zich bij hen aan.

Compound V

In het eerste seizoen blijkt dat The seven aan hun superkrachten komen door Compound V, een stof die hen voor de geboorte is toegediend. The boys weten Translucent gevangen te nemen, waarna Hughie hem opblaast. Dat werd een smeerboel. Verder blijkt A-Train verslaafd aan Compound V en wordt Deep op een verplichte vakantie gestuurd omdat hij zich heeft opgedrongen aan Starlight. Het is een lekker stel, The seven.

Superbaby

Verder kwamen we te weten dat Billy Butcher zo'n hekel heeft aan Homelander omdat deze zich heeft vergrepen aan zijn vrouw Becca. Daarbij is ze zwanger geraakt van een superbaby, en in het kraambed gestorven. Dat was althans wat Vought-president Madeline Stillwell (Elisabeth Shue) aan Homelander verteld heeft, maar in werkelijkheid zijn moeder en baby nog in leven. Stillwell moest de onthulling bekopen met een zeer spectaculaire dood.

Seizoen drie

Na de onthullingen aan het einde van de eerste reeks lijkt een grote confrontatie tussen Billy Butcher en Homelander onvermijdelijk. Staat het tweede seizoen al in je watchlist? Dan hebben we goed nieuws: een derde seizoen zit in de planning.

The Boys

actie | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie