Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De meeste mensen liegen over welke tv-series ze hebben gezien

Series | 21 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Als je aan je vrienden of collega's vraagt of ze Stranger Things hebben gevolgd, zullen ze dat waarschijnlijk massaal beamen. Maar wat blijkt? De meeste mensen liegen wel eens als het gaat om de series die ze hebben gezien.

Dat is de verrassende uitkomst van een onderzoek van RadioTimes.com onder meer dan 1300 lezers. Maar liefst 52 procent van de ondervraagden blijkt wel eens te zeggen dat ze een bepaalde serie hebben gezien, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. 

Indruk maken

De voornaamste reden dat de meeste mensen liegen over de series die ze hebben gezien is dat ze indruk willen maken op anderen. Blijkbaar is het kijken van veel series - en vooral series die lof krijgen van recensenten - goed voor je prestige. Tot diep in de nacht The Crown bingen is goed voor je status; in slaap vallen bij Op1 niet.

Wie kijkt naar The Crown hoeft zich niet te schamen

Stranger Things

Het onderzoek vertelt ook over welke series er het meest gelogen wordt, en hierbij spant Stranger Things de kroon. Veertien procent van de ondervraagden heeft wel eens gejokt dat ze Stranger Things hebben gezien, terwijl ze nog nooit van Hawkins, Indiana hebben gehoord. Op nummer twee in de jokranglijst staat Game of Thrones. Wie toegeeft nog nooit naar deze serie heeft gekeken lijdt blijkbaar zoveel gezichtsverlies, dat het beter is om erover te liegen. Een op de tien ondervraagden doet dat dan ook.

Ranglijst

de series Breaking Bad, The Crown en Schitt's Creek maken de lijst compleet. Respectievelijk 7, 2 en 1 procent van de ondervraagden heeft gejokt toen hen werd gevraagd of ze de series hebben gevolgd.

Stranger Things

Fantasy | serie | 2017

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Game of Thrones

Actie | serie | 2011

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie