Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Fatma en andere verrassende Turkse series op Netflix

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Op Netflix kijk je niet alleen Amerikaanse titels, maar films en series uit de hele wereld. Ook de Turkse series, en in het bijzonder de nieuwe hit Fatma, verdienen je aandacht.

Dat Turkije het goed doet op Netflix is niet zo gek. Het land heeft een bloeiende tv-industrie. Turkse producties worden in het hele Midden-Oosten goed bekeken en hoog gewaardeerd. Vooral  langlopende historische dramaseries gooien hoge ogen. Dit jaar opende Netflix een kantoor in Istanboel. 

Internationaal scoren

Vanuit Istanboel wordt niet alleen de Turkse geschiedenis bezongen in dure en ellenlange kostuumdrama's. Er staan interessante projecten op stapel. In Hot Skull - wordt Istanboel opgeschud door een epidemie van waanzin die zich verspreidt via taal. Tijdreisthriller Midnight at the Pera Palace draait om een journaliste die in de tijd van Ataturk belandt en ontdekt dat er een complot wordt gesmeed tegen de stichter van het moderne Turkije. Dat klinkt dus als series die later dit jaar ook buiten Turkije kunnen scoren.  

Fatma

Wat in ieder geval een internationaal succes werd, is de misdaadserie Fatma. Deze staat al sinds hij op Netflix verscheen in de Nederlandse top 10, en gooide ook hoge ogen in Duitsland, Zuid-Amerika, Israël en het hele Midden-Oosten. De zesdelige serie draait om de onopvallende Fatma (Burcu Biricik), een schoonmaakster en huisvrouw die door haar man werd verlaten. Niemand vermoedt dat de vrijwel onzichtbare vrouw broedt op een schokkend wraakplan. Fatma wordt vlot verteld en houdt je gegarandeerd bij de les. Met maar zes afleveringen kijk je de serie gemakkelijk in een weekendje weg.

Zet Fatma op je kijklijst

The Protector

Hakan: Huhafiz, ofwel The Protector, kreeg maar liefst vier seizoenen mee op Netflix. Na de dood van zijn adoptievader ontdekt Hakan Demir dat zijn familie afstamt van een geheime orde met een bijzondere missie. Hij moet de stad beschermen tegen de komst van een onsterfelijk gevaar. Gelukkig krijgt hij hulp van Kemal en diens dochter Zeynep. Deze spannende fantasyserie vol actie is gebaseerd op een boek van Nilüfer Ipek Gökdel.

Zet The Protector op je kijklijst

Atiye

In de psychologische thrillerserie Atiye - ook bekend als The Gift - heeft een jonge kunstenares al haar hele leven visioenen van een mysterieus symbool. Als hetzelfde symbool bij een oudheidkundige opgraving wordt blootgelegd, gaat Atiye samen met een archeoloog op zoek naar de betekenis. Na twee seizoenen is er een derde en laatste reeks afleveringen op komst.

Zet Atiye op je kijklijst

 

Ask 101

Een stel scholieren belandt regelmatig in de problemen, maar kan altijd rekenen op de steun van hun favoriete lerares. Als deze dreigt uit te Istanboel verhuizen, verzinnen ze een sluw plan om hun beschermengel niet te verliezen. Ze proberen hun juf te koppelen een iemand in de stad, maar dit romantische plan is minder makkelijk dan gedacht. De hartverwarmende Turkse tienerserie Ask 101 (Love 101) krijgt binnenkort een tweede seizoen.

Avlu

Een moeder belandt na een dramatisch incident in de gevangenis, waar ze tussen de geharde criminele dames moet zien te overleven. Klinkt bekend? Dat kan kloppen, want de Turkse serie Avlu (The Yard) is net als het Nederlandse Celblok H, het Duitse Block B en het Vlaamse Gent-West gebaseerd op het Australische voorbeeld Wentworth.

Innocent

Zin in een lekker moordmysterie vol geheimen? Dan is Innocent (de originele titel is Masum) er eentje voor jou. In een rustig plaatsje aan de Turkse kust voelt de gepensioneerde commissaris Yusuf zich genoodzaakt om weer in actie te komen. Hij raakt verstrikt in een moordmysterie, en zijn gezin wordt in zijn onderzoek meegesleept.

Immortals

Een Turkse vampierserie? Waarom niet. In Istanboel wil vampier Mia zich wreken op Dmitry, de ondode nachtfladderaar die haar ooit heeft gebeten. Door Dmitry te doden hoopt Mia weer een gewoon mens te worden, maar dat is geen geringe opgave. Dmitry is namelijk een machtig man en Mia zal zich stukje bij beetje in zijn kringen moeten binnenwerken.