Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turkse topseries en films op Netflix

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de film Boga Boga, een Turks misdaadmysterie. Wist je dat er nog veel meer mooie Turkse films en series te zien zijn op Netflix, en dat dit aantal razendsnel groeit? Met romantische dramaseries, thrillers, historisch drama, tienerseries en zelfs fantasy heeft het Turkse aanbod op Netflix verassend veel te bieden. Duik er in!

Boga Boga

Yalin en zijn vrouw verhuizen van de grote stad Istanboel naar een klein plaatsje aan de westkust, waar niemand ze kent. Hier hopen ze samen een nieuw, rustig leven op te bouwen, maar al snel blijkt het plaatsje enorm vijandig tegenover Yalin te staan. Blijkbaar denken ze dat hij iets op zijn kerfstok heeft. Terwijl de gespannen situatie escaleert vraagt Yalins vrouw zich af wat hij verbergt. De Turkse film Boga Boga is ook wel bekend als Chokehold en werd speciaal voor Netflix gemaakt. 

Fatma

De Turkse miniserie Fatma scoorde bij Netflix-kijkers in de hele wereld. De zesdelige serie draait om de onopvallende Fatma (Burcu Biricik), een schoonmaakster en huisvrouw die door haar man werd verlaten. Niemand vermoedt dat de vrijwel onzichtbare vrouw broedt op een schokkend wraakplan. Fatma wordt vlot verteld en houdt je gegarandeerd bij de les. Met maar zes afleveringen kijk je de serie gemakkelijk in een weekendje weg.

The Protector

Hakan: Muhafiz, ofwel The Protector, kreeg maar liefst vier seizoenen mee op Netflix. Na de dood van zijn adoptievader ontdekt Hakan Demir dat zijn familie afstamt van een geheime orde met een bijzondere missie. Hij moet de stad beschermen tegen de komst van een onsterfelijk gevaar. Gelukkig krijgt hij hulp van Kemal en diens dochter Zeynep. Deze spannende fantasyserie vol actie is gebaseerd op een boek van Nilüfer Ipek Gökdel.

Atiye

In de psychologische thrillerserie Atiye - ook bekend als The Gift - heeft een jonge kunstenares al haar hele leven visioenen van een mysterieus symbool. Als hetzelfde symbool bij een oudheidkundige opgraving wordt blootgelegd, gaat Atiye samen met een archeoloog op zoek naar de betekenis. Met drie seizoenen is de serie nu compleet.

 

Ask 101

Een stel scholieren belandt regelmatig in de problemen, maar kan altijd rekenen op de steun van hun favoriete lerares. Als deze dreigt uit te Istanboel verhuizen, verzinnen ze een sluw plan om hun beschermengel niet te verliezen. Ze proberen hun juf te koppelen een iemand in de stad, maar dit romantische plan is minder makkelijk dan gedacht. De hartverwarmende Turkse tienerserie Ask 101 (Love 101) heeft twee seizoenen op Netflix.

Bir Baskadir

Een groep mensen uit verschillende sociale en culturele groepen leert elkaar kennen in Istanboel. Ondanks hun duidelijke onderlinge verschillen raken hun levens met elkaar verstrengeld. Het begint als Meryem, een schoonmaakster uit een conservatieve familie, last krijgt van flauwtes. Ze gaat naar psychiater Peri, een seculiere en hoogopgeleide vrouw die op haar beurt ook weer een therapeut bezoekt. Bir Baskadir is ook bekend als Ethos en geeft een mooi beeld van het veelzijdige karakter van de Turkse samenleving. De serie telt acht afleveringen.

Rise of Empires: Ottoman

Veel Turken zijn trots op hun geschiedenis en historische drama's zijn dan ook razen populair in het land. Door hun hoge budgets en mooie productie worden ze ook goed bekeken in het Midden-Oosten. De serie Rise of Empires: Ottoman heeft twee seizoenen die verschillende hoofdstukken uit de Turkse geschiedenis belichten. Het eerste seizoen gaat over de verovering van Constantinopel, het huidige Istanboel. In seizoen twee zie je de schermutselingen tussen de Turkse heerser Mehmet II en zijn rivaal Vlad uit het tegenwoordige Roemenië, de brute heerser die de geschiedenis in zou gaan als Vlad Dracula. 

Kara Para Ask

Dit is al een oudje, maar hij blijkt populair en verplichte kost voor Turkijefans. Kara Para Ask (Black Money Love) is het verhaal van een Turkse rechercheur Ömer en de sieraadontwerper Elif, die in Rome woont. Ze komen met elkaar in contact als Elif terugkeert naar Turkije om haar verjaardag te vieren en haar vader wordt vermoord. Ömer wordt op de zaak gezet en probeert samen met Elif uit te zoeken waarom haar vader werd vermoord en door wie. Er volgen twee seizoenen vol drama, misdaad en romantiek.

Kördügüm

In de rijke bovenklasse van Istanboel is er niets belangrijker dan geld en macht. In deze wereld speelt Kördügüm (Intersection), een dramaserie met drie seizoenen en - pas op! - afleveringen van dik twee uur. De rijke zakenman Ali beging in het verleden een onvergeeflijke fout die nog altijd op hem drukt. Op een zakenreis maakt hij kennis met de getalenteerde arts Naz, die het leven van een goede vriend redt. De twee vinden elkaar wel leuk, maar Naz is getrouwd, en wel met de rijke Umut.

Börü

Als je niet zo van de romantiek bent maar meer van de actie, dan is Börü (Wolf) een aanrader. Deze zesdelige miniserie volgt de leden van een speciale politie-eenheid die in Turkije de gevaarlijkste missies uitvoert. Naast veel spanning en actie zie je ook de familielevens van de agenten, die niet onbewogen blijven onder hun zware taak.

Innocent

Zin in een lekker moordmysterie vol geheimen? Dan is Innocent (de originele titel is Masum) er eentje voor jou. In een rustig plaatsje aan de Turkse kust voelt de gepensioneerde commissaris Yusuf zich genoodzaakt om weer in actie te komen. Hij raakt verstrikt in een moordmysterie, en zijn gezin wordt in zijn onderzoek meegesleept.

Immortals

Een Turkse vampierserie? Waarom niet. In Istanboel wil vampier Mia zich wreken op Dmitry, de ondode nachtfladderaar die haar ooit heeft gebeten. Door Dmitry te doden hoopt Mia weer een gewoon mens te worden, maar dat is geen geringe opgave. Dmitry is namelijk een machtig man en Mia zal zich stukje bij beetje in zijn kringen moeten binnenwerken. 

Boga Boga

Drama | film | 2023

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Fatma

Misdaad | serie | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie