Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: De vermakelijke serie The Diplomat op Netflix

Series | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In de politieke thriller The Diplomat speelt Kerri Russell de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Londen. En daar aangekomen moet ze meteen de wereld redden. En dat is leuk genoeg voor een paar avondjes kijkplezier.

Het verhaal: 

Kate Wyler (Keri Russell) heeft nog maar net voet op Britse bodem gezet of ze krijgt al te maken met een internationale crisis wanneer een Brits marineschip wordt gebombardeerd. De grote vraag; waren het de Iraniërs of toch de Russen die de bom gooiden? De rest van de serie moet Kate er in ieder geval alles aan doen om een internationale crisis de kop in te drukken en daarbij de Britse premier (die het liefst zelf ook bommen gooit) en de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken in toom zien te houden. Daarnaast heeft ze haar handen vol aan echtgenoot Hal (Rufus Sewell) die zelf ooit ambassadeur was en het lastig vindt om tweede viool te spelen.

Conclusie:

The Diplomat is een thriller met humor. Het wordt nooit heel erg spannend of heel erg grappig, maar de acteurs tillen de serie toch uit boven de gemiddelde Netflix-serie met Rufus Sewell als onbetwist hoogtepunt. De serie springt handig in op de politieke actualiteit en een kijkje achter de schermen van het ambassadeurschap (al is het natuurlijk de vraag hoe realistisch dat kijkje is), is ook genoeglijk. 

Score: 

4 van de 5 sterren

The Diplomat

Drama | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie