Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

True crime-serie over de beruchte seriemoordenaar Michel Fourninet en zijn vrouw op Netflix

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

Michel Fourniret had als bijnaam Het monster van de Ardennen. En dan weet je het wel; Fourniret was een slechterik. In de documentaireserie L'Affaire Fourniret: Dans la tete de Monique Olivier staat de vraag centraal of zijn vrouw meewerkte aan de kwalijke praktijken van haar echtgenoot. 

De Franse seriemoordenaar Michel Fourninet ontvoerde, verkrachtte en vermoordde tussen 1987 en 2001 zeker zeven vrouwen tussen 12 en 22 jaar oud. Voor die zeven moorden kreeg hij in 2008 levenslang. Tien jaar later kwam nog een levenslange gevangenisstraf bij voor de moord op Farida Hammiche (30), de vrouw van een vroegere medegevangene.

Monique Olivier

Hij werd gepakt omdat een van zijn slachtoffers, een dertienjarig meisje, in 2003 wist te ontsnappen. Waarschijnlijk heeft Fourninet veel meer slachtoffers gemaakt, maar hoeveel het er zijn, is nooit duidelijk geworden. De echtgenote van Fourniret, Monique Olivier, kreeg ook levenslang omdat ze medeplichtig zou zijn. Maar of ze slechts een pion was of daadwerkelijk meehielp is nog steeds vaag. Fourninet overleed in 2021 in de gevangenis. 

De serie L'Affaire Fourniret: Dans la tete de Monique Olivier onderzoekt de rol van Olivier. En die staat op 2 maart op Netflix.