Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Overspel en dood in nieuwe true crime-serie op Netflix: de affaire-Wesphael

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De Waalse politicus Bernard Wesphael zat 300 dagen in de gevangenis voor de moord op zijn vrouw. Maar hij was onschuldig. Netflix maakt een zesdelige documentaire over de affaire. 

Eindelijk eens niet een Amerikaanse true crime-serie, maar eentje bij onze buren, de Belgen. En dan ook nog een zaak die hier niet erg bekend is geworden. 

Soupçons, les dessous de l'affaire Wesphael 

De documentaire Soupçons, les dessous de l'affaire Wesphael (zoiets als Verdenking, tot de bodem van de zaak) onderzoekt hoe het kon gebeuren dat de politicus 10 maanden in de cel zat voor iets wat hij niet deed. 

Alcohol en antidepressiva

De 42-jarige Véronique Pirotton (42) overleed op 31 oktober 2013 in een hotelkamer in Oostende. In haar urine zat veel alcohol en antidepressiva en ze ondernam in de maanden voor haar dood maar liefst zeven zelfmoordpogingen. Een klip en klare zelfmoord, zou je denken. Toch werd Bernard Wesphael gearresteerd.  

Nog altijd denken mensen dat hij schuldig is

Hij werd op 6 oktober 2016 ook weer vrijgesproken, maar de man krijgt nog altijd brieven en mailtjes van mensen die ervan overtuigd zijn dat hij de dader is. Vandaar dat hij zijn verhaal doet in deze documentaire. Hij wil voor eens en altijd duidelijk maken dat hij niet de dader is. Er komen ook andere betrokkenen en experts aan het woord.