Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Nieuwe true crime-docuserie op Disney+: The Murders Before the Marathon

Series | 24 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Disney+
©
Foto: Disney+

Op 15 april 2013 kwam drie mensen om het leven en raakten honderden gewond door een bomaanslag tijdens de marathon van Boston door de broers Dzhokhar en Tamerlan Tsarnaev. Twee jaar eerder werden drie mannen vermoord in hun appartement. Die twee zaken hebben waarschijnlijk met elkaar te maken. The Murders Before the Marathon staat nu op Disney+.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Disney+

Abonneer je nu op Disney+

De drie mannen werden in 2011 vermoord in hun woning in Waltham, Massachusetts. Die moorden zijn tot op de dag van vandaag onopgelost. Een van die mannen was een vriend van onderzoeksjournaliste Susan Zalkind. Zij ontdekt dat ze alle drie Tamerlan Tsarnaev kenden en dat er nog meer verbanden zijn. 

Iedereen is dood 

De politie nam in 2011 aan dat de moorden te maken hadden met een mislukte drugsdeal, maar Zalkind is ervan overtuigd dat Tsarnev de drie samen met Ibragim Todashev wilde beroven en dat hij ze daarna heeft vermoord. We kunnen het ze helaas niet meer vragen want Tamerlan Tsarnev werd tijdens hun vlucht voor de politie overreden door zijn broer en Todashev kwam om het leven bij een confrontatie met de politie in zijn huis in Florida.

Aanslag voorkomen

Volgens Zalkind had de aanslag op de marathon in Boston dus voorkomen kunnen worden als de politie twee jaar eerder de drievoudig moord had opgelost. Dzhokhar zit een levenslange gevangenisstraf uit. 

Abonneer je nu op Disney+

The Murders Before the Marathon

informatief | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie