Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Topserie Gaslit met Julia Roberts en Sean Penn vanaf 24 april te zien

Series | 9 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Starz
©
Foto: Starz

Julia Roberts en een bijna onherkenbare Sean Penn spelen de hoofdrollen in de politieke thrillerserie Gaslit. Om de serie vanaf 24 april te zien moet je bij Canal Digitaal en Viaplay zijn.

Als Martha Mitchell er niet was geweest, had de wereld nooit geweten van het Watergateschandaal waarin de Republikeinse president Richard Nixon afluisterapparatuur liet plaatsen in het kantoor van de Democratische partij. Het zou Richard Nixon in 1974 de kop kosten. 

Martha Mitchell

Martha Mitchell was een deftige, invloedrijke dame uit Arkansas die was getrouwd met John Mitchel, belangrijkste officier van Justitie onder Nixon. Martha was regelmatig te gast in talkshows en ze roddelde graag met verslaggevers over het werk van haar man. 

Gevangen gehouden

Toen John nogal geheimzinnig deed over de details van Watergate, werd Martha achterdochtig en probeerde ze de pers in te lichten. Als gevolg daarvan werd ze gevangen gehouden, geslagen en in diskrediet gebracht door Nixon-aanhangers. Het klinkt idioot maar is echt gebeurd.

Richard Nixon

Uiteindelijk scheidden zij en John en werd hij veroordeeld wegens meineed en samenspannen en belemmering van de rechtsgang. Later zei Nixon zelf in een interview dat Watergate nooit had bestaan zonder Martha.  

Je kunt Gaslit kijken op Viaplay en wanneer Canal Digital je provider is.

Gerelateerde video