Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Top 10 Britse series op Netflix (die je nog niet kent)

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Netflix staat vol met series die helemaal niet zo bekend zijn, maar wel zeer de moeite waard. Dit zijn de beste Engelse series die je nog niet kent.

Lees ook: Ontdek hier meer verborgen pareltjes op Netflix

10. Sick note

Het zit Daniel Glass, gespeeld door Rupert Grint uit Harry Potter niet mee in deze comedyserie. Zijn vriendin gaat bij hem weg en hij staat op het punt ontslagen te worden. En dan krijgt hij ook nog te horen dat hij slokdarmkanker heeft. Prompt houdt zijn baas hem in dienst en keert zijn vriendin terug. Dus wanneer Daniel toch geen kanker blijkt te hebben, besluit hij dat aan niemand te vertellen. De meningen over deze serie waren nogal verdeeld, maar alleen al omdat good old Don Johnson erin zit, is ie de moeite waard om te proberen. 

Zet Sick note op je kijklijst

9. Black earth rising

Kate Ashby overleefde in deze miniserie de genocide in Rwanda, werd geadopteerd in Engeland en gaat nu op zoek naar de waarheid over haar verleden, maar het verhaal over de hutu's en de tutsi's blijkt na al die tijd nog steeds ingewikkeld. Ze krijgt hulp van advocaat Michael Ennis (John Goodman) De hoofdrol wordt gespeeld door Michaela Coel van de bejubelde reeks I may destroy you

Zet Black earth rising op je kijklijst

8. Crashing

Hele leuke comedyserie over een stel vrienden dat anti-kraak woont in een oud, gammel ziekenhuis. Lulu, komt op bezoek bij haar best vriend Anthony en dat valt niet in de smaak bij zijn verloofde Kate. En dan hebben we ook nog de boef Sam, zijn vriend Fred, de Franse Melody en de gescheiden Colin

7. Retribution

Adam en Grace zijn net terug van hun huwelijksreis wanneer ze worden vermoord in hun woonplaats Breaston in Schotland. Dat is al bizar, maar wanneer de vermeende moordenaar de nacht erna zwaargewond in de buurt wordt gevonden, wordt het nog raarder. De families va Adam en Grace moeten nu bepalen wat ze met de moordenaar doen. 

6. Collateral 

Miniserie van vier afleveringen die zich afspeelt in vier dagen tijd waarin een pizzabezorger wordt neergeschoten. Niemand weet waarom en dus besluit de politie dat het hier om een geheel willekeurige moord gaat. Rechercheur Kip Glaspie vermoedt dat er meer aan de hand is en gaat op onderzoek uit.

Zet Collateral op je kijklijst

5. Requiem

Horrorserie over celliste Matilda Gray die zich voorbereid op een nieuwe tournee in Londen wanneer ze hoort dat haar moeder zelfmoord heeft gepleegd. Ze reist af naar haar geboortegrond in Wales om uit te zoeken waarom. Aldaar krijgt ze nog een mysterie om haar oren.

Zet Requiem op je kijklijst

4. Land girls

Toen de mannen gingen vechten in de Tweede Wereldoorlog, was het aan de vrouwen om thuis de boel draaiende te houden. In Engeland namen veel vrouwen vrijwillig dienst in het Women’s Land Army om op die manier de Britse landbouw draaiende te houden. Zij werden Land girls genoemd. 

Zet Land girls op je kijklijst

3. Giri/Haji

Giri/Haji (plicht/schaamte) is een Brits/Japanse serie over de Japanse rechercheur Kenzo Mori die door de Japanse politie naar Londen wordt gestuurd om zijn doodgewaande broer Yuto te vinden. Omdat Yuto voor de Japanse maffia werkte en de Japanners de boel niet uit de hand willen laten lopen, mag de Britse politie van niets weten. Giri/Haji is uiterst spannend en heel bijzonder gefilmd. 

Zet Giri/Haji op je kijklijst

2. The IT crowd

Comedyserie die uitgroeide tot culthit over drie IT-werknemers van het fictieve bedrijf Reynholm Industries. Maurice Moss is superintelligent, maar snapt niks van normale mensen-problemen, Roy Trenneman is een luie donder en Jen Barber is het afdelingshoofd die niets weet van computers.

1. Hinterland

Donker misdaaddrama over hoofdinspecteur Tom Mathias en zijn werkplek in een kustdorpje in het rauwe Wales. Tom komt uit de stad en dacht in Aberystwyth rust te krijgen om zijn verleden te verwerken. Maar een aantal gruwelijke moorden gooit roet in het eten. Deze serie is alleen al de moeite waard vanwege de mooie beelden van Wales. 

Zet Hinterland op je kijklijst

Hinterland

misdaad | serie | 2016

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Giri / Haji

misdaad | serie | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie