Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Top 10 Britse series op Netflix die je nog niet kent

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Peaky Blinders, Downton Abbey of The Crown.. De kans bestaat dat ze binnenkort minder makkelijk bij ons te zien zijn. Wij hebben de Britse series op een rij gezet die je nog moet checken voor de Netflix-Brexit. 

Lees ook: Ontdek hier meer verborgen pareltjes op Netflix

10. Requiem

De Netflix miniserie Requiem gaat over celliste Matilda Gray die zich voorbereid op een nieuwe tournee in Londen wanneer ze hoort dat haar moeder zelfmoord heeft gepleegd. Ze reist af naar haar geboortegrond in Wales om uit te zoeken waarom. Aldaar krijgt ze nog een mysterie om haar oren. De horrorserie telt 6 afleveringen.

Zet Requiem op je kijklijst

9. Sick Note

Het zit Daniel Glass, gespeeld door Rupert Grint uit de Harry Potter-films, bepaald niet mee in deze comedyserie. Zijn vriendin gaat bij hem weg en hij staat op het punt ontslagen te worden. En dan krijgt hij ook nog te horen dat hij slokdarmkanker heeft. Prompt houdt zijn baas hem in dienst en keert zijn vriendin terug. Dus wanneer Daniel toch geen kanker blijkt te hebben, besluit hij dat aan niemand te vertellen. De meningen over deze serie waren nogal verdeeld, maar alleen al omdat good old Don Johnson erin zit, is ie de moeite waard om te proberen. 

Zet Sick Note op je kijklijst

8. Crashing

Hele leuke comedyserie over een stel vrienden dat anti-kraak woont in een oud, gammel ziekenhuis. Lulu, komt op bezoek bij haar best vriend Anthony en dat valt niet in de smaak bij zijn verloofde Kate. En dan hebben we ook nog de boef Sam, zijn vriend Fred, de Franse Melody en de gescheiden Colin. De serie werd bedacht en geschreven door Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), die zelf de rol van Lulu speelt.

7. White Gold

Een van de makers van de legendarische serie The Inbetweeners stond aan de wieg van de comedyserie White Gold, het verhaal van een stel gewetenloze verkopers in het Essex van de jaren tachtig. Vincent en zijn team doen alles om hun dubbele beglazing aan de man te brengen, en gebruiken daarbij elke vuile truc die ze kunnen bedenken. 

Zet White Gold op je kijklijst

6. Collateral 

Deze vierdelige miniserie speelt zich af in vier dagen tijd en draait om een pizzabezorger die wordt doodgeschoten. Niemand weet waarom en dus besluit de politie dat het hier om een geheel willekeurige moord gaat. Rechercheur Kip Glaspie (Carey Mulligan) vermoedt dat er meer aan de hand is en gaat op onderzoek uit.

Zet Collateral op je kijklijst

5. Wanderlust

Eigenlijk is een film of serie met Toni Collette altijd de moeite waard. In de miniserie Wanderlust is ze in de rol van Joy getrouwd met Alan, en eigenlijk niet meer zo tevreden over hun routineuze seksleven. Samen besluiten ze dat het okay is om andere mensen te zien. Na een korte affaire belandt ze weer bij haar ex, en dat gaat Alan te ver. Wanderlust is een intelligente en eerlijke serie over seks en relaties, met ijzersterke hoofdrollen.

4. Giri/Haji

Giri/Haji (plicht/schaamte) is een Brits/Japanse serie over de Japanse rechercheur Kenzo Mori die door de Japanse politie naar Londen wordt gestuurd om zijn doodgewaande broer Yuto te vinden. Omdat Yuto voor de Japanse maffia werkte en de Japanners de boel niet uit de hand willen laten lopen, mag de Britse politie van niets weten. Giri/Haji is uiterst spannend en heel bijzonder gefilmd. 

Zet Giri/Haji op je kijklijst

3. The IT Crowd

Comedyserie die uitgroeide tot culthit over drie IT-werknemers van het fictieve bedrijf Reynholm Industries. Maurice Moss is superintelligent, maar snapt niks van normale mensen-problemen, Roy Trenneman is een luie donder en Jen Barber is het afdelingshoofd die niets weet van computers. Let ook op de onnavolgbare Matt Berry in de rol van eigenaar Douglas Reynholm. 

2. Top Boy

Top Boy is niet de vrolijkste serie in dit lijstje, maar wel verpletterend goed. Het drama volgt de jongeren van Summerhouse, een verlopen hoogbouwcomplex in Londen waar drugsdealers de dienst uitmaken. De serie dreigde te worden gecancelled, maar rapper Drake bracht Top Boy onder de aandacht van Netflix en zorgde zo voor een derde seizoen. De originele twee series vind je op Netflix onder de titel Top Boy: Summerhouse. Een vierde seizoen volgt in de loop van 2021.

Zet Top Boy op je kijklijst

1. Hinterland

Donker misdaaddrama over hoofdinspecteur Tom Mathias en zijn werkplek in een kustdorpje in het rauwe Wales. Tom komt uit de stad en dacht in Aberystwyth rust te krijgen om zijn verleden te verwerken. Maar een aantal gruwelijke moorden gooit roet in het eten. Deze serie is alleen al de moeite waard vanwege de mooie beelden van Wales. 

Zet Hinterland op je kijklijst

Hinterland

Misdaad | serie | 2016

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Top Boy

Misdaad | serie | 2011

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie