Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Het ware verhaal achter de Netflix-serie Todo Dia a Mesma Noite

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het verhaal van de dramaserie Todo Dia a Mesma Noite op Netflix komt niet uit het brein van een schrijver met veel fantasie, het is echt gebeurd. In 3013 kwamen in Brazilië 245 mensen om bij een brand in nachtclub Kiss in de stad Santa Maria. 

Het merendeel van de slachtoffers was tussen de 18 en 30 jaar en kwam om door giftige rook. Het aantal slachtoffers was zo groot omdat de beveiligers niet door hadden wat er gebeurde en ze de deuren dicht lieten. Op die manier konden niet veel mensen ontsnappen. 

Gurizada Fandangueira

Het vuur ontstond omdat de band Gurizada Fandangueira vuurwerk afstak op het podium. Het plafond vatte vlam en toen was het hek van de dam. Volgens de gitarist van de band werd er regelmatig zonder problemen vuurwerk afgestoken tijdens optredens. 

1 uitgang

Er was verder nog van alles mis in nachtclub Kiss. Er was maar één uitgang en geen van de brandblussers werkte. In 2021 werden vier mensen aangeklaagd voor het drama. De twee eigenaren van de club en twee bandleden werden veroordeeld voor moord. Maar vorig jaar augustus werd die veroordeling teruggedraaid omdat de jury niet goed zou zijn samengesteld. 

De tragedie was wel aanleiding voor een onderzoek naar de veiligheid in andere clubs. Als het goed is, is dat nu een stuk beter geregeld. 

Todo Dia a Mesma Noite

Drama | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie