Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Wie is wie in Tiny Pretty Things op Netflix?

Series | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netlfix
©
Foto: Netlfix

De gloednieuwe Netflix-serie Tiny pretty things gaat over intriges en drama op een balletschool in Chicago. Wie is wie in de serie?

Het zijn een stelletje rotzakken bij elkaar daar op de Archer School voor Ballet. Niemand gunt elkaar het licht in de ogen. En dat is behoorlijk vervelend als je nieuw bent, zoals hoofdpersoon Nevaeh. 

Kylie Jefferson is Nevaeh Stroyer

Nevaeh Stroyer krijgt een volledige beurs voor Archer wanneer er een plekje vrijkomt na een mysterieuze valpartij van sterdanseres Cassie Shore. Maar wanneer Nevaeh eenmaal op school zit, krijgt ze te maken met veel afgunst. Nevaeh is een enorme fan van ballet-legende Delia Whitlaw, die dan weer de zus is van Bette, de grootste concurrente van Nevaeh. 

Kylie Jefferson (26) danst al haar hele leven en kreeg les van Debbie Allen (van Fame). Tiny Pretty Things is haar acteerdebuut.

Casimere Jollette is Bette Whitlaw

De steenrijke Bette is dus de grootste rivaal van Kylie en moet in de voetsporen van haar legendarische  zus Delia treden. Dat valt helemaal niet mee. Bette heeft een relatie met Oren, die het ook met zijn huisgenoot Shane doet. 

Casimere Jollette was eerder te zien in de series Dirty John en This is us.

Brennan Clost is Shane McRae

Shane is Kylie’s eerste vriend op school en de enige die een beetje aardig is voor de nieuweling. Hij heeft een geheime verhouding met Oren.  

Brennan Clost komt uit Canada, waar hij op het prestigieuze Juilliard School for dance zat. Hij was eerder te zien in de series Degrassi en Creeped out

Lauren Holly is Monique DuBois

Monique Dubois is een achterbaks type dat alles doet om te krijgen wat ze wil en vooral geïnteresseerd is in geld. Het is ook niet geheel toevallig dat Monique Nevaeh toegelaten heeft op school. Maar wat zit daar achter?

Lauren Holly had haar doorbraak in 1984 bij Hill Street Blues. Ze speelde ook in films als Dumb and dumberBeautiful girlsSabrina en What women want. Op televisie was ze o.a. te zien in NCIS

Bayardo De Murguia as Ramon Costa

Ramon Costa is een wereldberoemde choreograaf, en de vriend van Delia Whitlaw. Monique Dubois haalt hem over om de choreografie te verzorgen van de volgende show op haar school. Ramon ontvangt ook anonieme doodsbedreigingen.

Bayardo is een Mexicaan die vooral animatiefilms inspreekt. 

Tiny Pretty Things

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie