Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Wie is wie in Tiger King? Een opfrisser voor seizoen 2

Series | 22 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het eerste seizoen van Tiger King zal vol met types die te bizar voor woorden zijn. Voordat je op 17 november kunt kijken naar het tweede seizoen van de docuserie, frissen wij nog even je geheugen op. Hoe zat het ook alweer met Joe Exotic, zijn hofhouding van medewerkers, zijn schimmige zakenpartners en zijn aartsrivaal?

Joe Exotic

De onbetwiste ster van Tiger King is de koning zelf: Joseph Allen Schreibvogel, beter bekend als Joe Exotic. Voormalig politieman, eigenaar van een dierenwinkel, goochelaar, countryzanger en sportcommentator, maar bovenal eigenaar en manager van de G.W. Zoo. Met zijn matje, flamboyante kledingstijl en vlotte babbel is Joe een kleurrijke persoon, soms sympathiek en komisch, op andere momenten behoorlijk getikt. Joe heeft een slecht beoordelingsvermogen als het gaat om zakenpartners, een bijzondere smaak in levenspartners en een langlopende vete met Carole Baskin.

Joe zit een celstraf uit wegens poging tot het laten vermoorden van Baskin. Aanvankelijk kreeg hij hiervoor 22 jaar, maar momenteel wacht hij op een nieuwe uitspraak van de rechter. Of hij veel te zien is in seizoen twee van Tiger King is dus onduidelijk.

Jeff Lowe

Een van Joe Exotics schimmige zakenpartners is Jeff Lowe. Dit is de kerel die babytijgers in zijn koffer meesmokkelt naar hotels in Las Vegas om indruk te maken op de lokale dames. Het is ook de kerel die zich in een Ferrari laat fotograferen met een tijger op de bijrijdersstoel en met een pet over zijn bandana (we weten niet wat erger is). Jeff dankt zijn rol in Tiger King aan de keer dat hij G.W. Zoo van de afgrond redde met een financiële injectie. Of hij echt geld heeft of alleen maar doet alsof is niet helemaal duidelijk. 

Te oordelen naar de trailer van Tiger King 2 speelt Jeff nog een grote rol en geniet hij sinds het eerste seizoen optimaal van zijn nieuwe bekendheid.

Carole Baskin

Carole Baskin is de Joe Exotic van Florida. Als eigenaar van een eigen dierentuin vol exotische dieren heeft ze geen goed woord over voor Joe en de omstandigheden in zijn G.W. Zoo. De ruzie tussen de twee sleepte jaren en leidde tot steeds wildere beschuldigingen over en weer. Zo beweert Joe dat Carole haar man Howard heeft vermoord. Nu is daar geen enkel bewijs voor, maar aan de andere kant is Howard wel spoorloos... De rechtszaken van Carol leverden Joe zulke hoge boetes op dat hij zijn toko moest sluiten. 

Carole heeft laten weten niet mee te willen werken aan het tweede seizoen van Tiger King, maar het mysterie van Howards verdwijning wordt zeker aangekaart.

Bhagavan 'Doc' Antle

Op het eerste gezicht lijkt 'Doc' Antle een vrij normale dierenliefhebber met een keurige dierentuin. Totdat je hoort dat hij een soort sekte runt en alleen jonge vrouwen inhuurt die hij nauwelijks betaalt, maar wel gebruikt voor seks. Ook schuilt er onder het nette imago van zijn dierentuin een beerput van misstanden en heeft hij waarschijnlijk tijgerwelpen gedood omdat ze te groot werden om nog te worden geknuffeld.

Inmiddels is er een onderzoek gedaan naar dierenmishandeling in Docs Zoo. Enge man. 

John Finlay

We zeiden al dat Joe Exotic een aparte smaak in partners heeft. Een van zijn drie voormalige echtgenoten is Joe Finlay, die trouwens zelf zegt hetero te zijn. Ook de tatoeage die zegt hij hij eigendom is van Joe Exotic was waarschijnlijk een vergissing. Door een crystal meth-verslaving moet John zijn meeste tanden missen.

Met of zonder shirt, we zien John graag terug in het tweede seizoen van Tiger King.

Travis Maldonado

Een andere echtgenoot van Joe Exotic is Travis Maldonado. Net als zijn mede-echtgenoot John Finlay is Travis niet vies van drugs, maar vooral heeft hij een grote liefde voor vuurwapens. Hij loopt graag met geladen wapens door de dierentuin, en kan zijn collega's er alles over vertellen. Als Travis wil demonstreren dat een vuurwapen niet kan afgaan als er geen magazijn in zit, blijkt hij het bij het verkeerde eind te hebben.

Travis kan het meer navertellen en keert dus niet terug in seizoen 2. 

Erik Cowie

Een van de sympathiekste personen uit Tiger King. Erik Cowie is een echte dierenliefhebber en probeert in de G.W. Zoo gewoon zijn brood te verdienen. Dat wordt hem door Joe Exotic en de andere malloten niet makkelijk gemaakt. Als hij ontdekt dat Joe een stel tijgers heeft gedood, is hij er stuk van.

Tragisch genoeg werd Erik afgelopen september dood aangetroffen. Overmatig alcoholgebruik was de doodsoorzaak.

Kelci Saffery

Nog een sympathieke dierenverzorger met hart voor het vak. 'Saff' verloor zijn arm door een gruwelijk ongeluk met een van de tijgers in het park, maar was niet lang daarna weer gewoon aan het werk. Achteraf zou Saff zeggen dat hij een boel ellende in de dierentuin had kunnen voorkomen als hij wat alerter was geweest op de misstanden. Maar ja, zulke bizarre toestanden verzin je niet.

 

Als we iemand graag terugzien in seizoen twee van Tiger King, dan is het Saff!

Joshua Dial

Joshua Dial kan onmogelijk hebben geweten in wat voor een bizarre wereld hij zich stortte toen hij aantrad als campagneleider van Joe Exotic. De politieke ambities van Exotic waren kansloos vanaf het allereerste begin, maar Joshua zette zich voor honderd procent in.

De arme man zag ook gebeuren hoe Travis Maldonado zich door het hoofd schoot, en dat gunnen we niemand.

John Reinke

De voormalige manager van G.W. Zoo was zijn benen al kwijt voordat hij in de dierentuin aan de slag ging. In Tiger King is hij een van de meest betrouwbare informatiebronnen over het reilen en zeilen in het park van Joe Exotic.

John beklaagde zich na het succes van Tiger King dat hij geen cent van de opbrengst heeft gezien. We hopen dat hij terugkeert in seizoen twee, en dan met een beter contract. Hij verdient het. 

Rick Kirkham

Documentairemaker Rick Kirkham heeft onmiddellijk door dat hij met het verhaal van Joe Exotic goud in handen heeft. Hij richt voor veel geld een studiootje in op het terrein van de dierentuin, maar krijgt daar enorme spijt van als een nooit verklaarde brand de hele boel in de as legt en alle opnames verloren gaan.

 

Tiger King

Portret | informatief | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie