Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Tienerheld Percy Jackson krijgt een serie op Disney+

Series | 13 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

Percy Jackson is de held uit de boekenreeks van Rick Riordan, die ook al in twee bioscoopfilms verscheen. Disney+ maakt een nieuwe start met de serie Percy Jackson and the Olympians, die in december van start gaat. Een nieuwe trailer licht alvast een tipje van de sluier.

De twaalfjarige Percy Jackson ontdekt dat hij niet zomaar een tiener is, maar de zoon van de Griekse god Poseidon. Dat maakt hem dus een halfgod, en daardoor ziet zijn toekomst er opeens heel anders uit. De Amerikaanse schrijver Rick Riordan heeft zes bestsellers geschreven over Percy.

Nieuwe serie

Het personage kwam in 2010 al eens opdraven in de film Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief en het vervolg Percy Jackson: Sea of Monsters uit 2013. De nieuwe serie die je vanaf 20 december kunt zien op Disney+ begint echter met een schone lei en vertelt het verhaal van Percy Jackson vanaf het begin en met een nieuwe hoofdrolspeler.

Percy en zijn vrienden

In de nieuwe serie speelt Walker Scobell - bekend uit The Adam Project - de rol van Percy Jackson. Na de schokkende ontdekking over zijn afkomst gaat Percy naar Camp Halfblood, waar hij vriendschap sluit met Annabeth (Leah Jeffries), de dochter van Athene, en met satyr Grover (Aryan Simhadri).

Trailer

De trailer van Percy Jackson and the Olympians ziet er hartstikke leuk uit. Vanaf 20 december zie je deze fantasyserie vol avontuur, mythische wezens en special effects op Disney+.