Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Het is officieel: The Walking Dead stopt na elfde seizoen

Series | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Het einde van The walking dead komt langzaam maar zeker in zicht. Het Amerikaanse kanaal AMC zet na seizoen elf een punt achter de succesvolle zombieserie.

Het komt niet echt als een verrassing dat het doek (langzaam) valt voor The walking dead. De serie heeft al enkele jaren moeite om kijkers te trekken en de mooie kijkcijfers van de eerste seizoenen worden al lang niet meer gehaald. Toch blijft het Walking dead-universum springlevend.

Daryl & Carol

Zo komt er na het einde van de hoofdserie een derde spin-off van The walking dead. Deze serie rond de populaire personages Daryl (Norman Reedus) en Carol (Melissa McBride) heeft nog geen titel.

Walking dead-films

Daarnaast is er een drietal Walking dead-bioscoopfilms gepland. Hierin is een hoofdrol weggelegd voor Rick Grimes (Andrew Lincoln), het hoofdpersonage waarmee de reeks begon.

Robert Kirkman

De comic van Robert Kirkman waarop The walking dead is gebaseerd, werd in 2019 al afgerond. De strip en de serie wijken echter duidelijk van elkaar af, zodat de tv-serie op zich nog een hele tijd verder had gekund. Toch is besloten er nu een punt achter te zetten. 

24 afleveringen

Het elfde en laatste seizoen van The walking dead wordt met 24 afleveringen extra lang. De afleveringen worden over twee jaar uitgesmeerd, zodat het doek voor de serie pas echt valt aan het einde van 2022. Fans hebben dan twaalf jaar van de serie kunnen genieten.

Seizoen 10

Maar voordat het zover is moet het lopende tiende seizoen nog worden afgerond. De oorspronkelijk geplande laatste aflevering moest worden uitgesteld wegens de coronamaatregelen, en wordt in de VS op 4 oktober uitgezonden. Ook werd er besloten om het seizoen met zes extra afleveringen te verlengen, zodat seizoen 10 nog tot 2021 doorloopt.

Netflix

In Nederland zijn de eerste negen seizoenen van The walking dead te zien op Netflix. De spin-off Fear the walking dead kun je zien op Amazon Prime Video. Op 4 oktober gaat ook een tweede spin-off van start: The walking dead: world beyond

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie