Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: Misdaadserie The Tourist op NPO Plus

Series | 1 jaar geleden | Jeroen de Goeij

©
Foto: All3Media International
©
Foto: All3Media International

Wanneer een man bij een zwaar verkeersongeval zijn geheugen verliest, gaat hij op zoek naar zijn identiteit en verleden. Al snel zit hij tot over zijn oren in de problemen.

HET VERHAAL

De ‘tourist’ uit de titel is een naamloze man die door een vrachtwagen opzettelijk van de weg wordt gereden en zijn geheugen verliest bij de crash. Eenmaal bijgekomen gaat hij op zoek naar het hoe en waarom, en komt al snel terecht in een wespennest van misdaad, bedrog en geweld. De ‘tourist’  krijgt hulp van een verkeersagent in opleiding, die slimmer is dan ze zelf op het eerste gezicht denkt.

CONCLUSIE

De zesdelige miniserie The Tourist komt langzaam op gang, maar krijgt per aflevering meer energie en zwarte humor. Wat eenvoudig en steady begint dreigt aan het einde te ontsporen, maar dat gebeurt gelukkig net niet. Wat overblijft is een prima misdaadserie die zich afspeelt in de eindeloze outback van Australië. Opvallend is de beginnende verkeersagente (Danielle Macdonald), die een leuk duo vormt met de geheugenloze hoofdpersoon. 

Danielle Macdonald als verkeersagente Helen Chambers

OPMERKELIJK

Fans van de Fifty Shades-films herkennen in de ‘tourist’ onmiddellijk de Ierse acteur Jamie Dornan, die hier een goede rol neerzet.

SCORE

3 van de 5 sterren

The Tourist

Misdaad | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie