Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De nieuwe Netflix-serie The Serpent ziet er heel cool uit (en Nederland speelt een hoofdrol)

Series | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: BBC One
©
Foto: BBC One

Een toffe serie over een seriemoordenaar is nooit weg en The serpent lijk er zo eentje te zijn. En er is een hoofdrol weggelegd voor een Nederlander. 

Seriemoordenaars krijgen nogal wat aandacht op de straemingdiensten. Ted Bundy, The Yorkshire Ripper, Henry Lee Lucas en The Night Stalker mogen zich allemaal verheugen op een eigen serie en nu is het de beurt aan Charles Sobhraj. 

Hulde aan de Nederlandse ambassadeur

Sobhraj (gespeeld door Tahar Rahim) vermoordde in 1975 en 1976 voornamelijk westerse toeristen in Thailand, Nepal en India. Nederland speelt een grote rol in dit verhaal, want nadat Sobraj een Nederlands stel had vermoord in Thailand, was het de Nederlandse ambassadeur Herman Knippenberg die in de gaten had dat er een seriemoordenaar actief was.

Knippenberg (gespeeld door Billy Howle) doet er daarna alles aan om The Serpent te pakken te krijgen. 

Marie-Andrée Leclerc

De Fransman van Vietnamese afkomst vermoordde tenminste 12 mensen en kreeg de bijnaam The serpent omdat ie zich via bedrog altijd uit netelige situaties wist te wurmen. Bijzonder was dat Sobhraj een vrouwelijke handlanger had. De Canadese Marie-Andrée Leclerc (Jenna Coleman) deed vrolijk mee met Charles. 

The serpent

The serpent is een co-productie van de BBC en Netflix. Een exacte releasedatum is nog niet bekend. maar waarschijnlijk kunnen we begin januari al kijken naar de serie.