Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alle vragen die je nog hebt na het kijken van The Serpent op Netflix

Series | 2 jaren geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De Netflix-serie The Serpent over seriemoordenaar Charles Sobhraj beantwoordt veel vragen, maar er zijn er ook nog heel wat over.

In de jaren zeventig was Charles Sobhraj een van de meest gevreesde seriemoordenaars. Hij had het vooral voorzien op jonge rugzaktoeristen uit Europa en Noord-Amerika die door Azië reisden en door hem en zijn handlangers werden gedrogeerd, beroofd en vermoord. De Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg zorgde er voor dat hij achter de tralies kwam. 

Lees ook: Onze recensie van The Serpent

De serie The Serpent vertelt in acht afleveringen heel veel, maar nog niet alles. Wij zijn in het verhaal van alles rondom Sobhraj gedoken en weten meer.

Wie waren de Nederlandse slachtoffers van Sobhraj?

In The Serpent heten ze Wim en Lena, maar de echte namen van de Nederlandse slachtoffers waren Henk Bintanja (29) en Cocky Hemker (25). Henk en Cocky woonden samen in de Oosterparkstraat in Amsterdam. Henk was net afgestudeerd als scheikundige en had jaren gespaard om een droomreis door Azië te maken met Cocky. 

Hoe is het afgelopen met Juliette, de eerste vrouw van Charles Sobhraj?

In de laatste aflevering van The Serpent zien we tot onze verbazing dat Charles terug is bij zijn vrouw Juliette (echte naam Charlotte Compagnon), die toch eerder had gezworen nooit meer iets met hem te maken willen hebben. Sobhraj vertelde in 2014 aan een Britse journalist dat Compagnon hem jarenlang financieel heeft ondersteund. Of het waar is, weten we natuurlijk niet, want Sobhraj was een pathologische leugenaar.  

Lees ook: Dit is de echte Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg

Hoe is het nu met de dochter van Sobhraj?

In de serie krijgt Sobhraj een dochter met Charlotte Compagnon, Madhu. Die dochter heet in het echt Usha en is inmiddels begin vijftig. Ze zou in de Verenigde Staten wonen en verder is er helemaal niks bekend over Usha.  

Hoe gaat het nu met Charles Sobhraj?

Sobhraj werd in 2003 gearresteerd in Nepal waar hij nu nog steeds in de gevangenis zit wegens moord in 1975 op de Amerikaanse backpacker Connie Jo Boronzich en de Canadese toerist Laurent Carrière. De afgelopen jaren heeft de inmiddels 76-jarige Sobhraj vaak om vervroegde vrijlating gevraagd maar niet gekregen. Hij zou verschillende hart-operaties achter de rug hebben. 

En dan nog het antwoord op een vraag die je niet had

Charles Sobhraj is tijdens zijn gevangenschap in Nepal opnieuw getrouwd. De gelukkige is de 44-jarige jongere Nihita Biswas, de dochter van zijn advocaat. De twee trouwden in 2008 toen Sobhraj 64 was en zijn bruid 20 jaar. Volgens Nihita begrijpen de twee elkaar zonder woorden en is Charles onschuldig. 

Heb je zin in een andere spannende serie?
Lees ook: De 10 beste detectiveseries op Netflix