Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

The right stuff krijgt een tweede seizoen op Disney+

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Goed nieuws voor de fans The right stuff: Disney+ geeft de ruimtevaartserie een tweede seizoen. Maar wat kijk je tijdens het wachten op de nieuwe afleveringen?

Disney+ maakte het behoorlijk spannend voor de liefhebbers van The right stuff. Acht weken lang waren de avonturen van de allereerste Amerikaanse astronauten te zien bij de streamingdienst, maar het was onduidelijk of de serie zou worden verlengd. Pas op de dag dat de laatste aflevering verscheen, kwam het verlossende woord: The right stuff gaat verder met een tweede seizoen.

Mercury Seven

The right stuff volgt de selectie, training en eerste vluchten van de Mercury Seven: de zeven astronauten die werden geselecteerd om als eerste Amerikanen naar de ruimte te gaan. Seizoen 1 eindigt na de belofte van president John F. Kennedy om een Amerikaan op de maan te zetten. Er moet dus nog heel wat gebeuren.

Lees ook onze recensie van het eerste seizoen van The right stuff.

Seizoen 2

Een premièredatum voor het tweede seizoen van The right stuff is nog niet bekend, maar ruimtevaartfanaten hoeven zich in de tussentijd niet te vervelen. Met deze documentaires kom je de tussentijd wel door.

The real right stuff

Ook op Disney+ zie je The real right stuff. Met authentiek beeldmateriaal uit de begintijd van het Amerikaanse ruimtevaartprogramma blikt deze documentaire terug op de moeizame start van de ruimtewedloop. Het verhaal van de serie, maar dan echt.

Apollo 11

Tien jaar na de lancering van de eerste Amerikaanse astronaut stond Neil Armstrong op de maan. Een ongelooflijke prestatie, die op een spannende manier wordt naverteld in de documentaire Apollo 11. Regisseur Todd Douglas Miller wist voor deze film beeldmateriaal op te duiken waarvan zelfs de NASA was vergeten dat het bestond. Je ziet Apollo 11 op Amazon Prime Video.

Challenger: The final flight

Spaceshuttle Challenger ging kort na de lancering in 1986 verloren. Zeven astronauten vonden daarbij de dood. Een onderzoek moest aantonen wat de oorzaak was van deze ramp, die door miljoenen Amerikanen live werd gevolgd op tv. In de vierdelige Netflix-documentaireserie Challenger: The final flight vertellen ingenieurs, nabestaanden en NASA-medewerkers over de ramp en de nasleep.

The Mars generation

Een inspirerende blik in de toekomst van de ruimtevaart zie je in de Netflix-documentaire The Mars generation. Wat heeft de toekomst van de ruimtevaart de mensheid te bieden? En hoe gaan we straks naar Mars, de volgende stapsteen in ons zonnestelsel?

Man in space

Een blik in de toekomst is leuk, maar kijk vooral ook naar deze nostalgische visie op de ruimtevaart uit de Disney-keuken. Man in space werd gemaakt in 1955, nog voor de lancering van de allereerste kunstmaan, maar zit niet ver naast de waarheid. Met leuke animaties, Walt Disney zelf, en een houterig optreden van Werner Von Braun, de Duitse wetenschapper die NASA op weg naar de maan zou helpen. Te streamen op Disney+.

 

The Right Stuff

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie