Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De Netflix-serie The Restaurant is perfect voor koude winteravonden

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Scandinaviërs maken niet alleen donkere krimi's, ze zijn ook goed met dramaseries. Dat bewijzen ze met The restaurant (Vår tid är nu), een geweldige serie over het familierestaurant Djurgårdskällaren in Stockholm. 

Eigenaren van het restaurant in kwestie is de familie Löwlander. Oudste zoon Gustav staat aan het roer, moeder Helga, zus Nina en broertje Peter helpen allemaal mee.

Tweede Wereldoorlog

In het begin van de serie is de Tweede Wereldoorlog net ten einde en de sfeer opperbest. Toch gaat het met het restaurant niet al te best omdat Gustav iets te dik was met de Duitsers. Het imago van Djurgårdskällaren moet worden opgepoetst maar dat wordt lastig met Gustav als baas. En dan gaat hij ook nog in zee met maffiosi. 

Meer zin in films tijdens de avondklok? 

Spannende affaire

Nina en Peter hebben wel goede plannen met het restaurant, maar dat ziet Gustav niet zitten. Dochterlief heeft intussen ook druk met haar affaire met hulpkok Calle, een liefde die niet helemaal geaccepteerd wordt vanwege het klassenverschil. 

Seizoen 2 en 3

Het tweede seizoen speelt zich af in de jaren zestig en in seizoen 3 komen we al aan in de jaren zeventig (met dezelfde acteurs). Dat de Zweden weten wat ze doen, is aan alles te zien. The restaurant ziet er prachtig uit. 

De serie is zo populair in Zweden en daarbuiten dat een vierde seizoen al onderweg is. 

The restaurant

drama | serie | 2017

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie