Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

The Queen's Gambit wordt een musical!

Series | 8 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Een vervolg voor The queen's gambit zit er niet in, maar er is wel een musical in de maak over Beth Harmon en haar schaaktalent. En dus staat Beth straks schakend en zingend op het toneel.

Een musicalbedrijf heeft de rechten gekocht van het boek The queen's gambit van Walter Tevis uit 1983 en heeft plannen voor een Broadway-musical. 

Beste schaker van de wereld

In de serie worstelt hoofdpersoon Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) zich ondanks seksisme in de schaakwereld en een drugsverslaving een weg naar boven om uiteindelijk de beste schaker van de wereld te worden.

Best bekeken serie 

The queen's gambit is een van de best bekeken series op Netflix maar omdat het om een afgerond verhaal gaat, staat een tweede seizoen niet in de sterren. Een musical is dan een mooie troost.  

In Nederland

Voorlopig gaat het om een musical in de Verenigde Staten, maar omdat musicals in Nederland geweldig populair zijn, is het heel goed mogelijk dat we straks in Nederland ook naar de musicalversie van The queen's gambit kunnen kijken. 

7 series zoals The queen's gambit

Heb jij The queen's gambit nog niet gezien? Doe dat dan als de wiedeweerga, want het is een fantastische serie! Heb je The queen's gambit al wel gezien? Dit zijn 7 series en films met alle ingrediënten uit de Netflix-serie.