Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Wie is wie in The Queen's Gambit?

Series | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

The queens gambit is een prachtige Netflix-serie over een weesmeisje dat een van de grootste schakers aller tijden wordt. Anya Taylor-Joy speelt de hoofdrol en ook de andere acteurs uit de serie mogen er wezen.

Anya Taylor-Joy speelt Beth Harmon

Wie is Beth Harmon?
Beth is een weesmeisje dat een schaakwonderkind blijkt te zijn. En meisjes in de schaakwereld waren schaars in de jaren zestig. Beth wil niets liever dan de allerbeste worden, maar daarvoor moet ze eerst nog een drank- en medicijnverslaving overwinnen. 

Waar kennen we Anya Taylor-Joy van?
Anya is een 24 jaar oude Amerikaanse actrice die flink aan het doorbreken is. Ze speelde dit jaar de titelrol in het kostuumdrama Emma, was te zien in The witch, speelt binnenkort de hoofdrol in de horrorfilm Last night in Soho en was te zien als Gina Gray in vijfde seizoen van Peaky Blinders

Lees ook: Alles over Anya Taylor-Joy

Harry Melling speelt Harry Beltik

Wie is Harry Beltik? 
Harry is de eerste zeer goede schaker die wordt verslagen door Beth. Jaren later probeert hij haar te helpen bij haar schaakspel en haar verslavingen. 

Waar kennen we Harry Melling van?
Melling heeft een bekend gezicht en dat is niet voor niets. Hij was natuurlijk Dudley Dursley, het neefje van Harry Potter in de films. Daarbij speelde hij ook rollen in de Netflixfilms The old guard en The devil all the time en de HBO-serie His dark materials.  

Marielle Heller speelt Alma Wheatley

Wie is Alma Wheatley?
Alma is de vrouw die Beth adopteert uit het weeshuis. Ze zit gevangen in een slecht huwelijk en verslaafd aan alcohol. Beth is degene die weer wat avontuur en gezelschap in haar leven brengt. 

Waar kennen we Marielle Heller van?
Die kennen we niet omdat Marielle (47) voornamelijk als regisseur werkt. En niet onverdienstelijk. Ze maakte in 2018 de film Can you ever forgive me? waarvoor de twee hoofdrolspelers voor een Oscar werden genomineerd en vorig jaar de film A beautiful day in the neighborhood met Tom Hanks in de hoofdrol. Haar laatste acteerrol dateert van 10 jaar geleden.

Thomas Brodie-Sangster speelt Benny Watts

Wie is Benny Watts?
Benny is een arrogante, zelfverzekerde schaker die het Beth zeer moeilijk maakt in wedstrijden. Maar ook Benny ziet het ongelooflijke talent van Beth en probeert haar te helpen. 

Waar kennen we Thomas Brodie-Sangster van?
Hij was het kleine, lieve jongetje Sam in Love actually en Simon in Nanny McPhee. Als volwassen acteur speelde hij Jojen Reed in Game of Thrones en Newt in The maze runner-films 

Jacob Fortune-Lloyd speelt D.L. Townes

Wie is D.L. Townes?
Ook Townes is een schaker en de enige man in wie Beth daadwerkelijk is geïnteresseerd. Ze komt hem in de loop der jaren verschillende keren tegen. 

Waar kennen we Jacob Fortune-Lloyd van?
Dit is de grootste rol voor de acteur tot nu toe. Netlfix-kijkers kunnen hem wel kennen van de serie Medici waarin hij aartsbisschop Francesco Salviati speelt. Hij had ook een rol in Star Wars: Episode IX - The rise of Skywalker, maar is meestal te vinden op het toneel waar hij veel Shakespeare speelt. 

The Queen's Gambit

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie