Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Wie is Beth Harmon uit The Queen's Gambit?

Series | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netlfix
©
Foto: Netlfix

The queen's gambit is de Netflix-verrassing van dit jaar. En dan vooral actrice Anya Taylor-Joy die schaakwonder Beth Harmon speelt.

Beth is mooi en mysterieus en vooral geniaal. Als 9-jarige ontdekt ze in een weeshuis haar talent voor schaken en daarna heeft ze maar een doel: de allerbeste worden. Maar dat is niet zo eenvoudig als vrouw in de jaren vijftig en zeker niet wanneer je met een drugs- en drankverslaving kampt. 

The queen's gambit seizoen 2

Helaas heeft Beth niet echt bestaan. The queen's gambit is gebaseerd op een boek uit 1983, daarom zit een tweede seizoen er ook niet in. Maar dat betekent niet dat we niet nog veel meer zullen gaan zien van actrice Anya-Taylor Joy die bekend werd dankzij de horrorfilms The witch en Split. Haar eerstvolgende film heet Last night in Soho.

Lees ook: Dit is de cast van The queen's gambit

Anya Taylor-Joy praat Spaans

En die Anya is een bijzonder geval. Ze groeide niet alleen op in de Verenigde Staten, maar ook in Argentinië, vandaar  dat haar Spaans zo lekker klinkt. 

Instagram

Op haar Instagrampagina, waar Anya wordt gevolgd door zo'n 2 miljoen mensen, geeft ze maar weinig prijs over haar privé-leven. De actrice schijnt een relatie met fotograaf Ben Seed te hebben en veel meer is niet bekend. Op Instagram gaat het vooral over haar modellen- en filmwerk. En daar bedankt ze iedereen voor alle heerlijke reacties op The queen's gambit

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Anya Joy (@anyataylorjoy)

The Queen's Gambit

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie