Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Mediarel rond nieuwe HBO-serie The Prince

Series | 3 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Al voordat de eerste aflevering was verschenen klonk er verontwaardiging over de nieuwe serie The Prince, die het Britse koningshuis op de hak neemt. Nu The Prince kan worden gestreamd, neemt de kritiek alleen maar toe.

The Prince is een satirische animatieserie voor volwassenen van de Amerikaanse streamingdienst HBO Max. In de serie worden de leden van het Britse koningshuis als karikaturen neergezet en niet gespaard. Een cartoonversie van de achtjarige prins George speelt de hoofdrol in The Prince.

Kritiek

Vooral de conservatieve Britse kranten vallen over The Prince, en vinden de serie oneerlijk en ongepast. De meeste kritiek betreft de rol van prins George in de serie. Een producent van Disney noemt het wreed om de draak te steken met een jong kind. Elders werd de serie een pijnlijke parodie genoemd, en een koninklijke versie van Family Guy, maar zonder de humor. Het Britse koningshuis is wat betreft parodieën natuurlijk heel wat gewend, maar de jongste leden van de familie bleven daarbij meestal buiten schot.

De echte prins George en zijn cartooneske spiegelbeeld

Stemmen

Wie de moeite neemt om de serie echt te kijken, merkt dat de jonge prins in de serie nog redelijk spoort vergeleken bij zijn familieleden. Het valt tenslotte niet mee om normaal te blijven als lid van het koningshuis. Wel vragen we ons af van wie de prins al zijn schuttingtaal heeft opgepikt. De stem van het prinsje wordt verzorgd door Gary Janetti, de bedenker van The Prince. Andere stemmen zijn van Orlando Bloom (prins Harry), Sophie Turner (prinses Charlotte) en Dan Stevens (prins Charles en prins Philip).

In Nederland

Veel van de series van het Amerikaanse abonneekanaal HBO zijn in Nederland te zien met een Movies & Series XL-abonnement bij Ziggo. The Prince zit daar momenteel nog niet bij. Omdat de toekomst van de overeenkomst tussen Ziggo en HBO onzeker is, is het nog onduidelijk of en hoe The Prince ook naar Nederland komt.