Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

The Playlist: Zweedse dramaserie over het ontstaan van Spotify op Netflix

Series | 1 jaar geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Spotify veroorzaakte een revolutie in de muziekwereld en veranderde de manier waarop de wereld naar muziek luisterde. En dat komt allemaal door een klein bedrijfje in Zweden. The Playlist vertelt het verhaal van ondernemer Daniel Ek. 

De halve wereld luistert tegenwoordig via Spotify op een legale manier (gratis) naar muziek, maar dat was tot 2010 wel anders. Toen werd muziek massaal illegaal gedownload via piratensites. De Zweden Daniel Ek en Martin Lorentzon maakten daar een einde aan met hun bedrijf Spotify. 

Steve Jobs

Maar de wereldwijde lancering van Spotify ging niet gemakkelijk. Apple-baas Steve Jobs wilde bijvoorbeeld niets weten van Spotify. Toch kregen Ek en Lorentzon de grote muzieklabels aan hun kant. 

Spotify Untold

The Playlist is gebaseerd op het boek Spotify Untold van onderzoeksjournalisten Sven Carlsson en Jonas Leijonhufvud en gaat over de opkomst van muziekdienst Spotify. De serie bestaat uit zes afleveringen van 1 uur en de belangrijkste rollen worden gespeeld door Edvin Endre, Ulf Stenberg, Gizem Erdogan, Joel Lützow en Christian Hillborg. 

The Playlist staat op 13 oktober op Netflix.