Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Top 10: Deze zinderende actieseries kijk je na The Night Agent

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Heb je The Night Agent helemaal uitgekeken maar sta je nog stijf van de adrenaline? Probeer dan eens deze actieseries vol spionnen, agenten, achtervolgingen, terroristen en huurmoordenaars.

Fauda op Netflix

In deze Israëlische serie neemt Doron Kavillio (Lior Raz) het met zijn commando-eenheid op tegen alle gevaren die zijn vaderland bedreigen: Palestijnse terroristen, Islamitische Staat, Hamas, Hezbollah en ga zo maar door. De zenuwslopende antiterreurmissies eisen wel een hoge tol van de soldaten. Fauda is al vier seizoenen lang nagelbijtend spannend en door de briljante cliffhangers blijf je kijken.

Tom Clancy's Jack Ryan op Prime Video

Bij deze gelikte actieserie naar de boeken van Tom Clancy lijkt het wel alsof je elke aflevering naar een speelfilm zit te kijken. John Krasinski is perfect gecast als CIA-agent Jack Ryan, die opeens achter zijn bureau vandaan moet komen om zich in de wereld van de internationale terreurbestrijding te storten. Met mooie locaties en explosieve actie gaat de serie ook na drie seizoenen nog niet vervelen. 

The Old Man op Disney+

Voormalig Vietnamveteraan Dan Chase houdt zich al een tijdje koest, maar als er wordt ingebroken in zijn woning wordt hij ingehaald door zijn verleden. Deze fijne actieserie met Jeff Bridges begint meteen razend spannend en neemt zijn tijd om uit de doeken te doen hoe de vork in de steel zit. Een tweede seizoen van The Old Man is al besteld.

Treason op Netflix

Nadat het hoofd van de Britse spionnenclub MI6 wordt vergiftigd, moet agent Adam Lawrence (Charlie Cox uit Daredevil) zijn schoenen vullen. Als Adam probeert uit te zoeken hoe zijn baas werd vergiftigd, door wie en waarom raakt hij verstrikt in een internationaal web van intrige. Voor hij het weet ligt Adam zelf onder een vergrootglas en wordt zijn integriteit in twijfel getrokken. De spionageserie Treason heeft vijf delen, die je gemakkelijk in een weekendje wegkijkt.

Killing Eve op Videoland NPO Plus / NLZIET

Deze Britse spionagethrillerserie met bizarre trekjes werd een enorme hit. Na vier seizoenen is hij helemaal afgerond, dus als je Killing Eve nog niet hebt gezien is dit het moment om alle afleveringen in te halen. De Britse MI5-agente Eve Polastri (Sandra Oh) komt op het spoor van de internationale huurmoordenares Villanelle (Jodie Comer). Langzaam maar zeker raakt Eve geobsedeerd door Villanelle, en dat is geheel wederzijds.

The Recruit op Netflix

Advocaat Owen Hendricks (Noah Centineo) is pas net in dienst van de CIA als zijn leven volledig op z'n komt komt te staan. Hij ontmoet een voormalige agente uit Oost-Europa die hem dreigt te chanteren als ze niet vrijkomt uit de gevangenis. Hendricks raakt verstrikt in een internationaal web van spionage en politieke machtspelletjes. De charmante Noah Centineo doet het prima in zijn hoofdrol in The Recruit.

Homeland op Disney+

Het eerste seizoen van Homeland werd een regelrechte sensatie, en daarna zou de spionagethrillerserie het nog eens zeven seizoenen volhouden. Naar een Israëlisch voorbeeld volgt Homeland de gangen van CIA-agent Carrie Matheson (Claire Danes), die wordt toegewezen aan de antiterreurafdeling in Langley. Matheson vermoedt dat de onlangs bevrijde Amerikaanse militair Nicholas Brody (Damian Lewis) tijdens zijn gevangenschap in Irak is omgeturnd tot terrorist.

Bodyguard op Netflix

David Budd (Richard Madden) is een Britse oorlogsveteraan met posttraumatisch stresssyndroom die een baan heeft als politieagent. Als hij op heldhaftige wijze een terreuraanslag voorkomt, wordt hij benoemd tot de persoonlijke beveiliger van de omstreden minister van binnenlandse zaken. Al snel ligt hij in Bodyguard opnieuw in de vuurlinie.

Designated Survivor op Netflix

In de Verenigde Staten is de 'designated survivor' het kabinetslid dat de rol van de president overneemt in het geval deze om het leven komt bij een aanslag of oorlog. In deze serie valt die 'eer' te beurt aan Thomas Kirkman (Keifer Sutherland), die na een aanval op het Capitool in Washington - waarbij de president en de hele regering sneuvelen - aan het roer staat van een stuurloos land.  Het achterhalen van de daders is zijn eerste taak. Designated Survivor kreeg drie seizoenen, waarna hoofdrolspeler Sutherland - bekend van 24 - weer verkaste naar een andere actieserie.

Rabbit Hole op SkyShowtime

Daar is hij weer: Kiefer Sutherland is weer volop in actie in de nieuwe spionageserie Rabbit Hole. John Weir is gespecialiseerd in bedrijfsspionage en het verzieken van de levens van anderen, maar krijgt een koekje van eigen deeg als hij zelf het slachtoffer wordt van een mysterieus complot. Weir wordt beschuldigd van moord en moet op de vlucht zijn onschuld bewijzen.

Rabbit Hole

Actie | serie | 2023

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Tom Clancy's Jack Ryan

Actie | serie | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie