Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Eerste Emmy's bekend: The Mandalorian en Watchmen vallen in de prijzen

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Voordat dit weekend de 'grote' prijzen worden uitgereikt, worden deze week al de kleinere Creative Arts Emmy Awards verdeeld. Denk daarbij aan camerawerk, make-up en kostuums. De streamingdiensten sleepten al wat beeldjes in de wacht.

Disney+ ging gisteren aan de haal met vijf Creative Emmy Awards voor The Mandalorian, onder meer voor het camerawerk en het productieontwerp. Ook de geluidsmontage en geluidsmix van de serie vielen in de prijzen. Verder ging de prijs voor beste visuele special effects naar aflevering 2, waarschijnlijk mede dankzij 'the child', beter bekend als Baby Yoda.

Watchmen

HBO deed het ook goed. De meeste programma's van dit abonneekanaal zijn in Nederland te zien bij Ziggo als onderdeel van het Movies & Series pakket. Superheldendrama Watchmen kreeg Emmy's voor het camerawerk, de geluidsmix en de beste fantasy-sf-kostuums. 

Nederlands succes

Een prijs voor de montage van Watchmen ging naar de Nederlandse editor Henk Van Eeghen die aan de serie werkte. Dramaserie Succession van HBO kreeg ook een prijs voor beste montage.

Mrs. Maisel

Bij eerdere Emmy-uitreikingen scoorde Amazon Prime Video goed met The marvelous mrs. Maisel. De serie werd gisteren opnieuw bekroond, dit keer voor de beste make-up.

The crown

The crown haalde voor Netflix een Emmy binnen voor de beste historische kostuums. Stranger things werd bekroond voor de beste geluidsmontage.

The handmaid's tale

The handmaid's tale kreeg een Emmy voor het productieontwerp. De serie wordt gemaakt voor de Amerikaanse streamingdienst Hulu, maar is in Nederland te zien op Videoland en met een KPN pluspakket. Star trek: Picard kreeg een award voor beste special effects make-up. Deze serie van CBS All Access is in Nederland te zien bij Netflix.

Grote Emmy's

In de nacht van zondag op maandag worden de belangrijkste Emmy Awards uitgereikt. Dat zijn de prijzen voor beste series en acteurs. Uiteraard houdt Guidinc je op de hoogte van de winnaars.

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie