Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Kijken: The liberator en andere bijzondere animaties op Netflix

Series | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Vanaf deze week kun je op Netflix kijken naar The liberator, een bijzondere animatiefilm over Amerikaanse soldaten in de Tweede Wereldoorlog. Ken je deze Netflix-animaties voor volwassenen al?

The liberator

Met de nieuwe vierdelige miniserie The liberator schotelt Netflix je iets heel aparts voor. De serie werd gefilmd met echte acteurs, die daarna via een bijzonder proces werden gemengd met computeranimaties in een digitaal decor. Het verhaal vertelt de belevenissen van een groep Amerikaanse soldaten in Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Officier Felix Sparks (Bradley James) vocht er vijfhonderd dagen lang als onderdeel van de geallieerde troepen. 

Zet The liberator op je kijklijst

Love, death + robots

Z'n beetje alle mogelijke animatietechnieken en -stijlen komen voorbij in deze gevarieerde serie van losse verhaaltjes. Ook de speelduur varieert van een paar minuten tot een dik kwartier. De filmpjes werden gemaakt door animatoren uit verschillende landen en vormen een mooie staalkaart van de animatiekunst anno 2020. Niet elke aflevering draait om robots, maar ze duiken wel regelmatig op. Er zitten echte juweeltjes tussen.

Zet Love, death + robots op je kijklijst

J'ai perdu mon corps

Bij de Oscars van vorig jaar moest deze Franse animatiefilm het afleggen tegen Toy Story 4, maar hij verdient zeker je aandacht. Het bizarre verhaal volgt een afgehakte hand, die uit een koelkast in een laboratorium ontsnapt en op zoek gaat naar het lichaam waar hij bij hoort. Via flashbacks zien we het verleden van de hand (en zijn eigenaar).

Zet J'ai perdu mon corps op je kijklijst

The midnight gospel

Ken je Adventure time? De bizarre sfeer van die gestoorde animatieserie vind je ook in The midnight gospel, maar dan met het volume op 11. Beide series komen uit de koker van Pendleton Ward, maar met The midnight gospel mikt hij meer op een publiek van volwassenen. In een andere dimensie maken we kennis met Clancy Gilroy, die met zijn multiversumsimulator allerhande surrealistische werelden bezoekt. Deze trip laat je het beste zonder veel nadenken over je heen komen.

Zet The midnight gospel op je kijklijst

 

The Liberator

animatie | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Love, Death & Robots

komedie | serie | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie