Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Finale The Last of Us breekt record; wanneer komt seizoen 2?

Series | 16 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: HBO
©
Foto: HBO

Het eerste seizoen van The Last of Us werd een beetje langzaam ontdekt door de kijkers, maar is uiteindelijk een hit geworden. Kijkers stemden deze week massaal af op de finale van seizoen 1.  Goede nieuw: een tweede seizoen zit al in de planning en een derde seizoen is heel waarschijnlijk.

Het eerste seizoen van de serie The Last of Us is een doorslaand succes voor kanaal HBO en de bijbehorende streamingdienst HBO Max. De laatste aflevering werd het best bekeken van allemaal en trok in de nacht van de uitzending 8,2 miljoen kijkers. En dat was ook nog eens met concurrentie van de gelijktijdig uitgezonden Oscaruitreikingen!

The Last of Us

Tijdens het eerste seizoen zag HBO het aantal kijkers van The Last of Us bijna verdubbelen. De serie trok uiteindelijk bijna net zoveel kijker als House of the Dragon. Die serie ging veel beter van start, maar kon natuurlijk teren op het succes van Game of Thrones. The Last of Us moest het op eigen kracht doen, al is de serie wel gebaseerd op een populair computerspel uit 2013. 

Seizoen 2

Het tweede seizoen van The Last of Us wordt gebaseerd op het vervolg op het computerspel, dat in 2020 verscheen. De makers van de serie, Craig Mazin en Neil Druckmann, gaven onlangs in een interview aan dat het niet gaat lukken om het hele tweede spel in één seizoen te proppen. "Het wordt meer dan een seizoen", aldus Druckmann. De fans van The Last of Us kunnen zich dus op nog minstens twee nieuwe seizoenen verheugen.

Wanneer?

 Joel (Pedro Pascal), Ellie (Bella Ramsey) en Joels broer Tommy (Gabriel Luna) keren in ieder geval terug in seizoen 2 van The Last of Us.  De opnames beginnen nog voor het einde van het jaar, wat zou betekenen dat het seizoen op zijn vroegst eind 2024 te zien is op HBO Max, misschien nog wat later.

The Last of Us

Actie | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie