Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Wat is het verhaal achter The Idol, de nieuwe controversiële serie op HBO MAX?

Series | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: HBO MAX
©
Foto: HBO MAX

Zelden was er zoveel commotie over een serie als over The Idol, de nieuwe HBO MAX-serie met Lily-Rose Depp en zanger The Weeknd in de hoofdrol. Wat is er aan de hand?

Op 5 juni kunnen we naar de eerste beelden kijken van The Idol, van de hand van Sam Levinson die ook verantwoordelijk is voor de gedurfde en veelgeprezen reeks Euphoria. In The Idol speelt Lily-Rose Depp (de dochter van Johnny en Vanessa Paradis) een beginnende zangeres à l een jonge Britney Spears, die onder de invloed komt van Tedros (The Weeknd), een mysterieuze nachtclubeigenaar in Los Angeles die daarnaast leider van een Scientology-achtige sekte is. 

Abel Tesfaye

Eigenlijk had The Idol al afgelopen herfst in première zullen gaan, maar het blad The Rolling Stones ontdekte dat er van alles mis ging achter de schermen. Toen de serie voor 80% af was, werd regisseuse Amy Seimetz en een groot deel van de crew gewipt omdat The Weeknd, echte naam Abel Tesfaye, vond dat de serie teveel vanuit een vrouwelijk perspectief werd verteld. 

Nieuwe regisseur

Sam Levinson nam de boel als regisseur over en besloot helemaal opnieuw te beginnen, wat betekende dat er meer dan 50 miljoen dollar over de balk was gegooid. De nieuwe versie van The Idol werd totaal anders. Van een satire over roem in de 21ste eeuw waarin een jonge zangeres slachtoffer wordt van de entertainment-industrie, maakte Levinson er een vernederend liefdesverhaal van dat door verschillende crewleden zelfs 'weerzinwekkend' wordt genoemd. 

Recensies

Vorige week ging The Idol in première op het filmfestival van Cannes waar het een staande ovatie kreeg van het aanwezige publiek. De recensenten waren minder aardig en beschreven de serie als 'een mannelijke fantasie', 'giftig' en 'oppervlakkig'. 

Op 5 juni staan de eerste afleveringen van The Idol op HBO MAX en kunnen we zelf een oordeel vormen. 

Hier is alvast de trailer:

The Idol

Drama | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie