Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Wie is wie in The Haunting of Bly Manor?

Series | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In 2018 was The haunting of Hill House een groot succes op Netflix en nu zijn de makers terug met een nieuwe horrorserie, The haunting of Bly Manor. Die staat vanaf 9 oktober op Netflix. Maar wie spelen de hoofdrollen?

De serie is gebaseerd op het verhaal The turn of the screw van schrijver Henry James uit 1898. En net als bij Hill House staat het verhaal op zich, al zien we wel een aantal gezichten uit die serie terug in The haunting of Bly Manor.

Victoria Pedretti speelt Dani Clayton

De Amerikaanse Dani wordt aangenomen als nieuwe nanny op Bly Manor waar ze moet gaan passen op het neefje en nichtje van haar werkgever. Dani denkt aan een spannend nieuw leven te beginnen, maar het wordt iets spannender dan gehoopt wanneer ze ontdekt dat er hele vreemde dingen gebeuren op Bly Manor. 

Victoria was ook al te zien in The haunting of Hill House, maar de meeste mensen zullen haar kennen van het tweede seizoen van You waarin ze Love Quinn speelde. 

Henry Thomas speelt Henry Wingrave

Ook Henry speelde een grote rol in The haunting of Hill House en ditmaal speelt hij de eigenaar van Bly House, Henry. Al lijkt hij daar zelf niet al te gelukkig mee. Hij is degene die Dani inhuurt als nanny en vertelt haar dat ze alleen in noodgevallen contact met hem mag opnemen. 

Henry Thomas is nog altijd het meest bekend van zijn rol in E.T. Binnenkort zal hij ook te zien zijn in de horrorserie Midnight mass die nog op Netflix moet verschijnen. Die serie is van dezelfde maker als The haunting of Bly Manor

Oliver Jackson-Cohen speelt Peter Quint

Peter is een zakenpartner van Henry en het liefje van de vorige nanny, maar hij verdween toen hij werd beschuldigd van diefstal. Toch denkt Dani dat ze hem gezien heeft op het landgoed. 

En alweer een oude bekende van Hill House. Maar Oliver deed ook mee in de film The invisible man en Mr. Selfridge

T’Nia Miller speelt Hannah Grose

Hannah is de huishoudster op Bly Manor. Ze is betrouwbaar en de kinderen zijn dol op haar. Dani denkt dat ook dat ze kan bouwen op Hannah, tot ze ontdekt dat Hannah meer weet dan ze vertelt. 

T'Nia Miller was recentelijk te zien als Celeste in de serie Years and Years en ze speelde in het tweede seizoen van Sex education

Rahul Kohli speelt Owen

Owen is de huiskok. Hij had ooit een veel betere baan, maar die moest hij opgeven om voor zijn moeder te zorgen die in de buurt woont. 

Rahul is het meest bekend van zijn rol als Dr. Ravi Chakrabarti in de serie iZombie. Net als Henry Thomas is hij straks ook te zien in Midnight Mass

The Haunting of Bly Manor

horror | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie