Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Makers van The Crown vinden hun prins William - en ze hoefden niet ver te zoeken

Series | 12 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Na lang zoeken hebben de makers van de Netflix-serie The Crown de acteur gevonden die de jonge prins William gaat spelen in seizoen vijf van de serie. De keuze is gevallen op Senan West. Senan is de zoon van acteur Dominic West, die in The Crown de rol van Williams vader prins Charles gaat spelen.

Het vijfde seizoen van The Crown volgt het Britse koningshuis in de jaren 90. Geen vrolijke tijd, want de koninklijke familie werd geplaagd door scheidingen, een vernietigende brand in Windsor Castle, imagoschade door een openhartig interview van Diana en natuurlijk de dramatische dood van de ex van prins Charles. In de laatste aflevering van het seizoen verschijnt prins William ten tonele. Daarna is het wachten op seizoen zes, dat zich in de 21e eeuw afspeelt en waarin de prinsen William en Harry een grote rol gaan spelen.

The Crown

In het nieuwe seizoen neemt Imelda Staunton de rol van Elizabeth II over van Olivia Colman. In onderstaande video stelt ze zich alvast op koninklijke wijze voor aan de kijker. Haar man prins Philip wordt gespeeld door Jonathan Pryce, en haar oudste zoon Charles door Dominic West. Elizabeth Debicki kruipt in de huid van Diana.

Senan West

Met de casting van Senan West is er weer een puzzelstukje gelegd van de omvangrijke kast van de dure Netflix-serie. De dertienjarige Senan zal in The Crown zijn acteerdebuut maken. Gezien zijn jonge leeftijd is niet waarschijnlijk dat hij de rol blijft spelen in seizoen zes.

Releasedatum

Een exacte releasedatum van het vijfde seizoen van The Crown heeft Netflix nog niet gegeven, maar er wordt gemikt op november van 2022. Nog een jaartje geduld dus.

The Crown

Historisch | serie | 2016

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie