Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Zo zagen de personages uit The Crown er in het echt uit

Series | 5 maanden geleden | Constance van Amstel

©
Foto: Netflix/ANP
©
Foto: Netflix/ANP

Het is het grootste mysterie van The Crown: wat is er nou echt gebeurd en wat niet? Dat de personages echt (hebben) bestaan, is gelukkig een zekerheid. Dit is hoe zij er in het echt uitzagen.

Niks leukers dan al kijkend naar NetflixThe Crown opzoeken wat er nou echt gebeurd is en wat er uit de grote duim van scenarioschrijver Peter Morgan komt. De personages hoefde hij in elk geval niet te verzinnen, want die bestonden wel degelijk. Guidinc. snorde wat wat plaatjes op van hoe deze types in het echt uitzagen en legden die naast hun personages in de serie. 

Queen Elizabeth

De hoofdpersoon uit The Crown is natuurlijk Queen Elizabeth van Engeland. De 94-jarige vorstin zit al sinds 1952 op de troon en is daarmee de langszittende monarch ter wereld. In de serie wordt zij in seizoen 3 en 4 gespeeld door Olivia Colman (l). 

Prinses Margaret

Het tragische verhaal van de flamboyante Margaret die maar wat graag koningin wilde worden, maar dat niet mocht wordt op dit moment gespeeld door Helena Bonham Carter (l). 

Lees ook: Wat doet die muis in The Crown?

Prins Philip

De echtgenoot van Queen Elizabeth is Philip. Deze voormalige prins van Griekenland en Denemarken wordt gespeeld door Tobias Menzies (l). Hij was eerder te zien in onder meer Outlander en Game of Thrones.

Queen Mum

Oud worden zit in de familie bij de Windsors, want de moeder van koningin Elizabeth werd maar liefst 101 jaar oud. Ze stierf in 2002. Elizabeth werd koningin in 1937 nadat haar man, koning George IV al na een jaar op de troon stierf. Ze bleef koningin tot haar dochter in 1952 oud genoeg was om het kroontje over te nemen. In seizoen 3 en 4 van The Crown wordt The Queen Mum gespeeld door Victoria Hamilton (l).

Margaret Tatcher

In 1979 treedt Margaret Tatcher aan als de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk. Het is voor Elizabeth even wennen om vanaf dat moment wekelijks met deze markante persoonlijkheid staatsoverleg te plegen. Actrice Gillian Anderson (l) geeft vanaf seizoen 4 gestalte aan deze staatsvrouw.

Camilla Parker Bowles

Met de komst van het vierde seizoen van The Crown deed ook Camilla haar intrede. Lange tijd was zij de geliefde van Prins Charles, hoewel hij getrouwd was met prinses Diana. Na de scheiding en de dood van Diana trouwde Charles alsnog met Camilla, maar zover is het in The Crown nog niet en speelt Emerald Fennel (l) de ooit door Diana omschreven derde persoon in het huwelijk.

Charles en Diana

Het grote wachten op seizoen 4 van The Crown werd vooral gekenmerkt door het wachten op Diana. Hoe zouden ze deze iconische vrouw en moeder van William en Harry neerzetten? Aan actrice Emma Corrin de eer. Charles word opnieuw gespeeld door Josh O'Conner. En ja, die oortjes had hij al van zichzelf.  

The Crown

historisch | serie | 2016

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie