Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De sitcom The Crew op Netflix is niet zo goed

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Sitcoms zijn zeldzaam dezer dagen. Toch durfde Netflix het aan een nieuwe te maken met Kevin James in de hoofdrol. Helaas is The crew niet veel soeps. 

In de jaren zeventig, tachtig en negentig van de vorige eeuw waren sitcoms (situation comedies) je van het. Een paar decors, wat grappige mensen en een lachband en de makers waren bijna zeker van een hit. 

Friends en Seinfeld

Cheers, Frasier, Everybody loves Raymond, Will & Grace The king of Queens, Seinfeld, Friends, Two and a half men. Allemaal series die jarenlang werden uitgezonden en ongekend populair waren. De laatste comedy's die het zo ver schopten waren The big bang theory en Modern family, waarvan het 11de en laatste seizoen in januari verscheen. 

Het is de schuld van streamingdiensten

Omdat er steeds meer streamingdiensten zijn met een ongelooflijk groot aanbod wordt het voor series moeilijker om een publiek te vinden en meerdere jaren te houden. Daarom nemen studio's en  streamingdiensten vaak niet meer de moeite en richten ze zich op korte series. 

The crew

Daarom is het hartstikke leuk dat Netflix de gok waagt en het nu toch probeert met The crew, een traditionele sitcom met acteur Kevin James over het personeel van een raceteam. De baas van het raceteam gaat met pensioen en wordt vervangen door zijn dochter Catherine die heel andere ideeën heeft over hoe je een team moet runnen. Kevin (Kevin James heet ook in de serie Kevin) doet er alles aan om Catherine te ondermijnen. 

Ouderwets

De dappere poging van Netflix lijkt helaas tot mislukken gedoemd. The crew voelt ouderwets aan, de grappen zijn flauw en de lachband lacht veel te veel en ook nog eens om niks. En dat is jammer. Het moet toch nog steeds mogelijk zijn om een sitcom te maken die wel leuk is? Het publiek is er. We kijken tenslotte niet voor niets met z'n allen nog altijd eindeloos naar de herhalingen van Friends

The Crew

komedie | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie