Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Tehran en vier andere Israelische series die je nu kunt streamen

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Op Apple TV+ kun je elke vrijdag kijken naar een nieuwe aflevering van de Israëlische spionagethriller Tehran. Heb je geen Apple TV+ of kun je geen genoeg krijgen van Israëlische series? Probeer dan ook eens deze Netflix-titels.

Uit het kleine Israël komen opvallend veel succesvolle tv-series. Soms krijgen deze een remake - zoals gebeurde met Euphoria of In treatment - terwijl andere in hun originele versie op de streamingdiensten belanden. Het vertellen van goede verhalen is een Joodse traditie die nog altijd in ere wordt gehouden. Er zijn veel vooraanstaande televisieopleidingen in het land, en de dagelijkse spanningen tussen Israël en zijn buren bieden volop inspiratie voor spionage- en actieseries. Deze vijf series verdienen een plek op je kijklijst.

1: Tehran

Deze Israëlische spionagethriller werd opgepikt door Apple TV+, zodat hij internationaal te zien is. Tehran volgt de jonge Israëlische Mossad-agent en hacker Tamar (Niv Sultan), die op een gevaarlijke undercovermissie naar Iran wordt gestuurd. Haar taak is om de luchtverdediging van het land lam te leggen, zodat de luchtmacht het Iraanse atoomprogramma kan bombarderen. Bij de première verschenen de eerste drie aflevering in de catalogus van Apple TV+, en daar komt er elke vrijdag eentje bij. 

Voeg Tehran toe aan je kijklijst

2: Fauda

De actieserie Fauda is een groot succes in Israël en daarbuiten, zeker sinds hij wereldwijd te zien is op Netflix. Centraal staat de antiterreureenheid van Doron Kavillio (Lior Raz, de schurk uit 6 Underground) die jaagt op Palestijnse terroristen in de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. Fauda is een stevige serie vol spanning, macho actie en zinderende cliffhangers. Drie seizoenen zijn te zien op Netflix, een vierde ging onlangs in bestelling.

Voeg Fauda toe aan je kijklijst

3: When heroes fly

Vier veteranen van de Israëlische luchtmacht beginnen aan een spannende missie in Colombia. Een foto lijkt erop te wijzen dat de ex-vriendin van een van de vliegers niet bij een auto-ongeluk is omgekomen, maar nog steeds in leven is. Ze besluiten haar op te sporen. Je vindt de tiendelige serie When heroes fly op Netflix. Een Amerikaanse remake genaamd Echo 3 is in de maak en zal verschijnen op Apple TV+.

Voeg When heroes fly toe aan je kijklijst

4: The spy

Je kent Sacha Baron Cohen van zijn komische alter-ego's als Ali G en Borat, maar de laatste jaren speelt hij vaker wat serieuzere rollen. Voor de thrillerserie The spy kroop hij in de huid van Eli Cohen, een spion voor de Mossad tijdens de Zesdaagse Oorlog met Syrië in 1967. Cohen moet infiltreren in de hoogste Syrische kringen. Het spannende verhaal is gebaseerd op historische feiten. De miniserie telt zes afleveringen, die je vindt op Netflix.

Voeg The spy toe aan je kijklijst

5: Homeland

De Israëlische serie Prisoners of war kreeg een Amerikaanse remake met Homeland. Ook in India en Rusland verschenen eigen versies van de originele serie. Na acht seizoenen en 96 afleveringen werd het Amerikaanse Homeland eerder dit jaar afgerond. CIA-agente Carrie Mathison (Claire Danes) stort zich elk seizoen op een andere missie, vaak in het Midden-Oosten. In het eerste seizoen vermoedt ze dat de teruggekeerde krijgsgevangene Nicholas Brody (Damian Lewis) niet meer te vertrouwen is. De eerste zeven seizoenen van het razend spannende Homeland kun je bekijken op Netflix. 

Voeg Homeland toe aan je kijklijst

 

Bonus

Wil je na al deze spionageavonturen meer weten over de geheime operaties van de Israëlische veiligheidsdiensten? In de documentaireserie Inside the Mossad geven voormalige agenten een onthullend kijkje achter de schermen van geheime operaties.

Voeg Inside the Mossad toe aan je kijklijst