Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De tien beste alternatieve superhelden op Netflix

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Niet alle superhelden komen uit de fabriek van Marvel of DC. Die twee comics-giganten domineren de markt, maar daarnaast zijn er tientallen minder bekende misdaadbestrijders. We kozen de leukste alternatieve superhelden die je op Netflix kunt vinden.

Project Power

De nieuwe drug Power geeft gebruikers superkrachten, die steeds maar vijf minuten duren. Politieman Frank Shaver (Joseph Gordon-Levitt) heeft de handen vol aan criminelen met superkrachten. Ondertussen gaat voormalig soldaat Art (Jamie Foxx), die meer van de mysterieuze drug weet, op zoek naar de distribiteur. Samen met dealer Robin (Dominique Fishback) proberen Frank en Art de plaag te stoppen. Project Power is niet gebaseerd op een strip, maar vertelt een verhaal dat helemaal op zichzelf staat.

Zet Project Power op je kijklijst

Checken of skippen? Lees wat we eerder schreven over Project Power

The Old Guard

Netflix scoorde een grote hit met deze film naar de gelijknamige strip van Greg Rucka. De stoere zwaardvechter Andy (Charlize Theron) leidt een groepje onsterfelijke krijgers die zich als huurlingen inzetten voor mensen die hun hulp nodig hebben. Marinier Nile Freeman (KiKi Layne) wordt de nieuwste aanwinst voor dit selecte gezelschap. The Old Guard zit boordevol actie en vechtscènes, en bevat duidelijke hints naar een tweede deel. De vervolgstrip is al geschreven en Netflix heeft het groene licht gegeven, maar een premièredatum is nog niet bekend. 

Zet The Old Guard op je kijklijst

Checken of skippen? Lees wat we eerder schreven over The Old Guard

Thunder Force

Melissa McCarthy en Octavia Spencer geven een vette knipoog naar het superheldengenre in deze dolle actiecomedy. Terwijl de wereld wordt geteisterd door superschurken vindt wetenschapper Emily (Spencer) een manier om gewone mensen van superkrachten te voorzien. Samen met vriendin Lydia (McCarthy) vormt ze het eerste vrouwelijke superheldenduo. Als Thunder Force nemen ze het op tegen de schurken als Laser, The King en The Crab.

Zet Thunder Force op je kijklijst

The Umbrella Academy

De niet erg bekende maar wel heel populaire strip van Gerard Way was de basis voor The Umbrella Academy, een serie die onverwacht hoge ogen gooide op Netflix. Er kwam dus al snel een tweede seizoen, en seizoen drie volgt later dit jaar. The Umbrella Academy draait om zeven speciale kinderen, die werden geadopteerd door een excentrieke miljardair en opgeleid tot superheldenteam. Een modelgezinnetje is het niet geworden: terwijl ze de wereld voor de ondergang behoeden worstelen ze ook met de nodige onderlinge en persoonlijke problemen.

Zet The Umbrella Academy op je kijklijst

Checken of skippen? Lees wat we eerder schreven over The Umbrella Academy

I Am Not Okay with This

Wie aan deze serie begint, zal zich aanvankelijk afvragen waarom hij in dit rijtje thuishoort. Ons advies: blijf vooral kijken! De zeventienjarige Sydney Novak (Sophia Lillis uit de It-films) worstelt met de dood van haar vader en de ellende van het puber-zijn. Een lichtpuntje is haar excentrieke buurjongen Stanley Barber (Wyatt Oleff, ook uit It). Deze serie naar de gelijknamige strip van Charles Forsman werd helaas slachtoffer van de coronamaatregelen. Hij werd na het eerste seizoen geschrapt, en dat is vreselijk jammer.

Zet I Am Not Okay with This op je kijklijst

Checken of skippen? Lees wat we eerder schreven over I Am Not Okay with This

We Can Be Heroes

Deze is voor de kids. Robert Rodriguez maakte voor Netflix dit leuke vervolg op zijn Adventures of Sharkboy and Lavagirl. De inmiddels volwassen superhelden uit die film worden uitgeschakeld door buitenaardse wezens. Daardoor ligt het lot van de wereld in de handen van hun kinderen. Vol met maffe special effects en leuke vertolkingen van de jonge acteurs. Een vervolgfilm zit in de planning.

Zet We Can Be Heroes op je kijklijst

Kick-Ass 2

Met 'Kick-Ass' maakten Mark Millar en John Romita Jr. een gitzwarte parodie op de superheldenstrip. Matthew Vaughn vertaalde de strips vlekkeloos naar het witte doek. Van de twee Kick-Ass films die werden gemaakt, kun je alleen de tweede op Netflix zien. Als Mindy (Chloe Grace-Moretz) haar alter ego Hit-Girl aan de wilgen hangt, sluit de sullige Dave alias Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) zich aan bij het superheldenteam Justice Forever. 

Zet Kick-Ass 2 op je kijklijst

Hancock

Bij het bestrijden van de misdaad veroorzaken superhelden nogal wat schade aan gebouwen, wegen en voertuigen. De inwoners van Los Angeles zijn het beu om steeds voor de schade op te draaien en richten hun woede op de drankzuchtige superheld Hancock (Will Smith). Een gladde pr-man biedt aan om Hancocks imago op te vijzelen. Hancock belicht de superheld eens vanuit een totaal andere invalshoek, en dat maakt hem in ieder geval origineel.  

Zet Hancock op je kijklijst

Hellboy II: The Golden Army

Regisseur Guillermo del Toro (Oscarwinnaar voor The Shape of Water) maakte twee schitterende films naar de Hellboy-strips van Mike Mignola. In deze tweede trekt de demonische superheld Hellboy (Ron Perlman) ten strijde tegen een mythische prins die de aarde wil onderwerpen. Fantastisch verteld en met waanzinnige make-up effecten die een Oscar in de wacht sleepten.

Zet Hellboy II: The Golden Army op je kijklijst

Teenage Mutant Ninja Turtles

Een verhaal over vier half-menselijke gemuteerde schildpadden met de namen van renaissance-kunstenaars; wordt dat een hit of niet? Verrassend genoeg is het antwoord ja. De Teenage Mutant Ninja Turtles zagen het daglicht in 1984 als strip, en verschenen daarna in talloze tekenfilms en zes (!) bioscoopfilms. Deze reboot uit 2014 is zowaar nog te genieten ook, dankzij de prima special effects en de aanwezigheid van Megan Fox.

Zet Teenage Mutant Ninja Turtles op je kijklijst

Bonus: Jupiter's Legacy

Met veel tamtam kondigt Netflix het superheldenepos Jupiter's Legacy aan. Deze nieuwe serie is gebaseerd op de strip van Mark Millar (Kick-Ass, Kingsman) en koppelt verhalen uit de Griekse mythologie aan het Amerikaanse superheldengenre. De serie gaat op 7 mei van start, maar de trailer kun je alvast bekijken.

Lees ook: De nieuwste superhelden film vanaf 9 juli op Netflix