Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Schokkende aflevering van Succession bezorgt HBO recordcijfers en veel reacties

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: HBO
©
Foto: HBO

Gewoonlijk bewaren de makers van Succession het vuurwerk voor de laatste aflevering, maar in dit finaleseizoen slaan ze al eerder toe. Aflevering drie was schokkend, brak een kijkcijferrecord en zorgde voor een golf reacties op Twitter. Dit artikel is verder één grote spoiler, dus als je de aflevering nog moet kijken kun je beter later terugkomen.

Zonder echte aankondiging krijgen de kinderen van Logan Roy in de derde aflevering van seizoen vier een schokkende mededeling. Het gaat niet goed met hun vader, die op het vliegtuig onwel is geworden. Als kijker denk je dat het niet zo'n vaart gaat lopen, maar Succession is onverbiddelijk.

Succession

De dood van Logan Roy bezorgde Succession de beste bekeken aflevering tot nu toe. Niet zo gek, want alles wat je als kijker kon verwachten voor de rest van dit laatste seizoen staat hiermee op losse schroeven. Op zondagavond, toen de aflevering op het Amerikaanse HBO-kanaal in première ging, waren er 2,5 miljoen kijkers. Dat is 7 procent meer dan het vorige kijkcijferrecord van de serie. Natuurlijk komen er wereldwijd nog vele miljoenen kijkers bij dankzij streamingdienst HBO Max, maar de Amerikaanse live kijkers zijn een goede indicatie.

Twitter

Dat de aflevering veel losmaakte bij de kijkers bleek ook op Twitter, waar Logan Roy trending werd. Veel kijkers vonden het verdrietig om de titaan te zien gaan, hoewel hij natuurlijk best wat gebreken had...

Vooral was er veel lof voor de aflevering, het scenario en het acteerwerk. Mark Mylod was verantwoordelijk voor de regie van deze aflevering. Hij regisseerde al dertien eerdere afleveringen, en maakte ook de  geweldige film The Menu.

Logan Roy

De LA Times plaatste zelfs een overlijdensbericht voor Logan Roy. Heel veel vriendelijke woorden heeft de krant niet voor de mediatycoon. In onderstaande trailer zie je hoe de rest van het seizoen verder gaat.

Succession

Drama | serie | 2018

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie