Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Stranger Things krijgt een spin-off in het theater: The First Shadow

Series | 27 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De wereld van Stranger Things blijft niet beperkt tot het tv-scherm, maar gaat ook naar het theater. Eind dit jaar kunnen theaterbezoekers in het Londense West End genieten van het theaterstuk Stranger Things: The First Shadow.

Het verhaal van Stranger Things: The First Shadow werd mede geschreven en geproduceerd door de Duffer Brothers, de bedenkers van de bejubelde Netflix-serie. Het verhaal speelt natuurlijk in het plaatsje Hawkins, maar draait de klok terug naar 1959. Verschillende personages uit de serie verschijnen in het theaterstuk in een jongere versie, zoals de latere sheriff Jim Hopper, de tragisch gestorven Bob Newby en Joyce Maldonado, later bekend als Joyce Byers en moeder van Will en Jonathan.

The First Shadow

Hoewel Stranger Things: The First Shadow chronologisch niet past tussen seizoen 4 en het nog te verschijnen seizoen 5, bevat het waarschijnlijk wel informatie die een rol gaat spelen in het slotseizoen. In het Hawkins van de jaren vijftig arriveert namelijk de familie Creel. Hun zoon Henry vindt het moeilijk om een nieuwe start te maken, omdat het verleden hem blijft achtervolgen. De fans van Stranger Things weten natuurlijk dat Henry degene is die later zal veranderen in de boosaardige Vecna, de bron van alle ellende in Hawkins.

Theater

De kaarten voor Stranger Things: The First Shadow gaan dit voorjaar in de verkoop. Dan wordt ook meer bekend over de locatie en de cast van het theaterstuk en de vast niet misselijke prijs van een kaartje. Op deze website kunnen de fans zich alvast registreren om straks als eerste zo'n kaartje te bemachtigen. Ga maar vast sparen!

The First Shadow
The First Shadow

Stranger Things

Fantasy | serie | 2017

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie